Municipiul Călărași va beneficia în curând de o nouă pistă de biciclete, situată în partea de sud a orașului. Autoritățile locale au semnal contractul de proiectare și execuție a lucrării marți, 15 februarie, proiectul fiind în valoare de 1,3 milioane de euro.
Pista de biciclete va fi construită în partea de sud a orașului, traversând municipiul de la vest la est. Traseul pornește de la Str. Dropiei și continuă către az Decantor – Aleea Dumbrava Minunată nr. 8 – Str. Aviator Vitalie Zvincu nr. 1 – Aleea Dumbrava Minunată – Str. Cornişei (Parc Dendrologic) – Str. Eroilor – B-dul 1 Mai (Parc Central – traversare de la Restaurant Queen către Hotel Călăraşi) – Str. Sloboziei nr. 4 – Str. Independenţei, potrivit autorităților locale.
„Din acest moment o să înceapă proiectarea pentru care avem la dispoziţie maxim 3 luni. Sper să dureze mai puţin ca să ne rămână mai mult timp pentru execuţie. Durata contractului este de 13 luni. Cu certitudine vom duce acest proiect la bun sfârşit“, a anunţat Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi.
Pista de biciclete va avea o lungime de aproximativ 3 kilometri, iar proiectul prevede și amenajarea unor locuri de odihnă cu bănci, suporturi pentru biciclete și coșuri de gunoi. Valoarea totală a proiectului este de 6.269.019,96 de lei, iar UAT Călărași contribuie cu 2%, adică 125.380,40 de lei. Durata contractului este de 13 luni.
Consiliul Județean Dâmbovița a semnat, în cursul zilei de astăzi, Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată, în valoare de 440 de milioane de euro. Acesta presupune proiectarea și execuția de surse de apă, stații de clorinare și pompare, rezervoare și aducțiuni pentru localitățile Aninoasa, Șotânga, Târgoviște, Vulcana Băi, Tătărani, Dragomirești, Perșinari și Văcărești.
„Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul nostru este uriaş, peste 440.000.000 de euro, iar de acesta vor beneficia cetăţenii din 52 de localităţi dâmboviţene şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Reţeau de distribuţie apă potabilă (nouă) va avea o lungime de 300,5 km”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Proiectul prevede, de asemenea, reabilitarea mai multor stații de pompare, conducte, rezervoare și surse de apă. Sectorul epurării apelor uzate sunt vizate investiții precum extinderea a șapte stații de epurare, construirea a două noi stații de epurare, extinderea în rețeaua de canalizare și execuția de conducte transport apă.