Este o teorie perpetuată de ani buni, dar despre care mulți se întreabă dacă este mit sau realitate: pisicile se tem sau nu de apă? În rândul proprietarilor de feline, părerile sunt împărțite. Un expert a dat răspunsul clar.
În ultimii ani, mediul online e devenit gazda unei colecții uriașe de fotografii și videoclipuri cu frumoasele animale de companie. Filmulețele cu feline care se folosesc de agilitatea lor pentru a se feri de apă, în momentele în care proprietarii încearcă să le spele, fac furori în rândul internauților.
Există însă și numeroase imagini ce le arată pe simpaticele animale de companie bucurându-se din plin de o bălăceală în chiuvetă sau cadă.
Așadar, pisicile se tem sau nu de apă? În rândul proprietarilor de feline, părerile sunt împărțite. Răspunsul a fost dat de un specialist, un medic veterinar care are o pasiune specială pentru feline. Potrivit expertului, teoria este doar un mit, iar motivul pentru care pisicile evită, în general, apa este acela că nu au nevoie de ajutor pentru a se toaleta.
„Mitul despre apă este o chestiune variabilă, însă așa cum îi spune și numele, este un mit. Sunt pisici care din contră adoră apa, învață să își pornească singure apa când își doresc să bea sau pur și simplu pentru a se juca. În general, marea majoritate a pisicilor nu au nevoie să fie îmbăiate, ele toaletându-se singure”, explică medicul veterinar Andreea Pribilean, potrivit Adevărul.
Te-ar putea interesa și: I-ai dat pisicii tale să mănânce carne crudă? Greșeala pe care nu trebuie să o mai faci vreodată
Mai mult, există câteva rase care adoră să se joace în apă și nu vor rata nicio ocazie de a se bălăci puțin.
„Referitor la rase care tolerează apă sau chiar o iubesc, Norvegiana de pădure, Angora turcească și Maine Coon sunt câteva dintre acestea.”
Chiar dacă animalul nostru de companie nu tolerează apa, acest comportament poate fi ajustat. Potrivit medicului veterinar, contrar așteptărilor, și pisicile pot fi dresate, chiar dacă este mai dificil decât în cazul câinilor.
„Pisicile pot fi dresate. Deși se consideră că acest lucru este mai greu practicabil decât în cazul câinilor, este o certitudine că acestea pot fi învățate să tolereze și apa, pot fi învățate trucuri, însă toate astea cu un antrenament de durată care să înceapă de la o vârstă fragedă”, a încheiat medicul Andreea Pribilean.
Te-ar putea interesa și: De ce se îngrașă pisicile. Ce greutate trebuie să aibă animalul tău