Pilda care îți va schimba viața. O spunea Arsenie Boca celor care îl căutau pe Dumnezeu

Pilda care îți va schimba viața. O spunea Arsenie Boca celor care îl căutau pe Dumnezeu
Pilda spusă de Arsenie Boca. Îi face pe unii să-și găsească o credință

Toată lumea trebuie să știe această pildă! Arsenie Boca a lăsat în urmă aceste cuvinte care vor schimba viața celor care caută credința în Dumnezeu. Ce a spus cel considerat Părintele Ardealului? Moștenirea spirituală a sa este uriașă.

Pilda spusă de Arsenie Boca: îți va schimba viața

Cel considerat Părintele Ardealului a lăsat oamenilor o moștenire spirituală uriașă. Acesta a plecat de pe această lume, dar a lăsat în urmă cuvinte impresionante care să îi ajute pe români ani la rând. Milioane de oameni care au fost îndrumați de părinte au susținut că el i-a îndrumat spre pocăință, lucru care le-a schimbat definitiv viața.

Sfaturile și învățăturile părintelui Arsenie Boca nu lipseau din nicio binecuvântare. Credincioșii erau sfătuiți să se căiască astfel și să renunțe la mândrie și vrajbă. Una din pildele acestea îi îndeamnă pe români să vadă binele din jurul lor și să ia la cunoștință că Dumnezeu vede cu ce preț cauți binele altora.

„Lucrul care îi arde pe toți este pocăința”

„Lucrul care îi arde pe toți este pocăința. Pocăința pe care o trimite Dumnezeu, ori vrem, ori nu vrem. De aceea este bine să ne pocăim de bunăvoie, să nu așteptam să ne trimită Dumnezeu pocăința prin necazuri de tot felul, căci pricinile pentru care ne trimite Dumnezeu necazurile sunt păcate noastre”, spune părintele Arsenie Boca.

Una din cele mai frumoase vorbe despre credință lăsate în urmă de Arsenie Boca este și acum o învățătură uriașă pentru unii. Mai exact, este vorba despre o poveste a unui criminal evadat care și-a dat libertatea pentru a ajuta o familie aflată în nevoie.

Părintele reamintea prin povestea cu tâlc de faptul că și un om rău anterior poate să ajungă să se căiască și să devină un bun creștin în momentul în care simte chemarea spre bine.

Morala poveștii

“Oamenii trebuie să se ajute unii pe alţii. Nu te ajuţi pe tine decât ajutându-i pe ceilalți. Dumnezeu vede cu ce preţ cauți binele altora şi nu pe al tău. Dacă un asemenea om – cu lanțuri la mâini şi la picioare, obosit şi dornic de libertate, ce nu ducea cu sine decât o groază de păcate – a putut să o ajute pe femeia aceea, cu atât mai mult noi îi putem ajuta pe cei din jurul nostru.

Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea ocazii de a face bine, fiindcă binele îl putem face cu siguranța. Şi nu e zi, fără să nu se ivească un asemenea prilej. Nu trebuie decât să-l vedem. Nu dărui celorlalți după cum merită, ci după cum au nevoi”, a spus părintele Arsenie Boca la finalul cuvântării sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI