”Picătură de ploaie”, desert inedit cu 0 calorii. Cum se face din doar 2 ingrediente

”Picătură de ploaie”, desert inedit cu 0 calorii. Cum se face din doar 2 ingrediente
Cum arata desertul fara nicio calorie

Ai chef de ceva dulce și nu știi ce desert să prepari pentru a-i bucura pe cei mici? Iată cum se prepară cel mai slab caloric desert din lume. Are 0 grăsimi și necesită doar 2 ingrediente. Nu, nu e glumă.

Cum se prepară desertul de 0 calorii, din 2 ingrediente

Deși pe perioada iernii oamenii au tendința de a consuma mâncăruri și alimente mai bogate în nutrienți și grăsimi, atunci când vine vorba despre un desert, femeile (mai ales) aleg să prepare și să cumpere preparate mai slabe, pentru a-și menține silueta, având în vedere că se apropie sărbătorile.

Dacă vreți să aflați care este cel mai slab desert din lume, acesta se numește Picătură de Ploaie, datorită formei sale de lacrimă. Acest desert conţine zero calorii şi este inspirat dintr-o reţetă a bucătarului japonez Mizu Shingen Mochi.

Se prepară în câteva minute din numai două ingrediente: apă și agar, o substanţă extrasă din alge care transformă lichidele în gelatină. Deși prăjitura poate fi feliată, desertul are un gust asemănător cu cel al apei. Acest desert este răcoritor și exotic, două dintre cuvintele preferate ale românilor.

Pentru rețetă aveți nevoie de 300 ml de apă, agar, sirop de zahăr și făină de soia prăjită. Pentru început fierbeți apa într-o cratiță, peste care veți adăuga treptat gelatina agar. Se amestecă cu bine, ca să nu se formeze cocoloașe. După ce reduceți focul, continuați să fierbeți desertul timp de trei minute, la foc mic.

Apoi, tot ce trebuie să faceți este să luați un bol sau orice alt recipient doriți și să turnați în el amestecul, care trebuie răcit bine, apoi pus la frigider. După ce compoziția a stat trei ore la frigider, consistența desertului va fi similară cu gelatina.

În cât timp trebuie mâncat desertul de 0 calorii

Înainte să serviți prăjitura Picătură de Ploaie, gospodinele recomandă să prăjiți făina de soia într-o tigaie, fără a adăuga ulei, până când devine aurie. Întoarceți prăjitura pe o farfurie plată și decorați-l după bunul plac.

De exemplu, la această prăjitură merg de minune făina de soia prăjită și siropul de zahăr. Un alt detaliu important este că acest desert trebuie mâncat în maxim jumătate de oră. În caz contrar, Picătura de Ploaie se va topi.

Deși rețeta este una neobișnuită, prăjitura Picătură de Ploaie are o consistență gelatinoasă și nu are nici măcar o calorie. Este preferată de către japoneze, care sunt renumite pentru trupul lor zvelt și regimul lor alimentar slab în grăsimi.