Ai chef de ceva bun și dulce dar nu vrei să muncești prea mult pentru a-l obține? Nimic mai simplu de atât, gospodinele îți recomandă această rețetă de chec cu fructe de pădure. Cum se poate preapara fără făină.
Fie că vrei să-i surprinzi pe cei mari, pe rude, prieteni sau colegii de la locul de muncă, chechul cu fructe de pădure este sățios, ușor de preparat și are un gust absolut delicios. Nu necesită prea mult efort, iar ingredientele de care ai nevoie sunt cele pe care fiecare român le are deja în propria bucătărie sau cămară.
Pentru persoanele care adoptă o alimentație vegană, acest chec cu fructe de pădure se prepară fără făină sau lapte și ajunge pentru opt porții. Data viitoare când vrei să vizionezi un episod din serialul tău preferat, gospodinele îți recomandă să guști o felie din acest desert minunat pentru a-ți satisface pofta de dulce.
După ce am găsit toate ingredientele este timpul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început vom pune ricotta într-un castron, peste care vom adăuga un praf de sare și vom amesteca brânza cu o furculiță, până când aceasta se va înmuia.
În continuare se adaugă stevia, ouăle și amidonul de porumb. Se amesteca totul bine până se obține o masă omogenă, moale și cremoasă. Mai departe vom lua hârtie de copt, pe care o vom uda un pic și o vom stoarce.
Hârtia de copt se pune pe fundul unei tăvi, acoperind inclusiv marginile. Vom turna compoziția de chec în tavă, iar apoi o vom nivela cu o spatulă. Dacă nu aveți o spatulă la îndemână, aluatul se poate nivela frumos cu ajutorul unui cuțit sau coada unei linguri.
După această etapă urmează pasul cel mai distractiv, în care vom orna suprafața aluatului cu fructe de pădure (mure, zmeură, afine, etc.). După ce prăjitura noastră a fost pregătită, tot ce trebuie să facem în continuare este să introducem tava într-un cuptor cu convecție la 180 de grade, timp de jumătate de oră.
După circa 30 – 35 de minute, gospodinele recomandă să faceți testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă deliciosul chec este gata. Odată ce este copt, checul se scoate din cuptor și din formă. La final se presară un praf de zahăr pudră și prăjitura este gata. Poftă bună!