27 nov. 2021 | 22:51

Pfizer, anunțul momentului despre noul vaccin. Veste extraordinară, când va fi disponibil

Sănătate
Pfizer, anunțul momentului despre noul vaccin. Veste extraordinară, când va fi disponibil
Pfizer s-a declarat încrezătoare în crearea rapidă a unui nou vaccin

Odată cu apariția noii tulpini Omicron, mult mai virale, specialiștii s-au întrebat dacă vaccinurile existente pot face față. Răspunsul a venit de la Pfizer, care a anunțat noi vaccinuri „gata în 100 de zile” dacă varianta Omicron este rezistentă la vaccinurile actuale.

Pfizer s-a declarat încrezătoare în crearea rapidă a unui nou vaccin

Pfizer și Novavax au anunțat că au început deja să creeze un vaccin COVID-19 bazat pe secvența genetică cunoscută ca B.1.1.529 (varianta Omicron), ”și va fi gata pentru a începe testarea și fabricarea în următoarele câteva săptămâni”.

Producătorii de vaccinuri s-au declarat încrezători că vor putea să își adapteze rapid vaccinurile în cazul în care varianta Omicron se va răspândi. Noua tulpină, cunoscută anterior sub numele de B.1.1.1.529, prezintă unele mutații „îngrijorătoare”, iar primele dovezi sugerează că aduce un risc crescut de reinfectare.

Există, de asemenea, temeri că varianta Omicron ar putea fi mai rezistentă la vaccinurile care au fost distribuite acum la miliarde de oameni din întreaga lume. Dacă acesta este cazul, Pfizer și BioNTech se așteaptă „să poată dezvolta și produce un vaccin personalizat împotriva acestei variante în aproximativ 100 de zile, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare”.

Moderna are strategii pentru varianta Omicron

Moderna a declarat că a avansat o „strategie cuprinzătoare pentru a anticipa noile variante” încă de la începutul anului 2021. Au inclusiv trei niveluri de răspuns în cazul în care imunitatea oferită de vaccinurile sale se diminuează.

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății a desemnat varianta Omicron drept o „variantă îngrijorătoare”, ceea ce înseamnă că a primit acum în mod oficial numele Omicron, o literă din alfabetul grecesc.

Tulpina a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud. O serie de țări, inclusiv Marea Britanie, Australia și SUA, restricționează acum temporar călătoriile către o serie de țări europene.

Deși până în prezent nu au fost detectate infecții legate de varianta Omicron în Marea Britanie sau în SUA, în Belgia a existat un caz în care a fost implicată o persoană nevaccinată care a călătorit în străinătate.

„Ne-am fi așteptat să fie în Marea Britanie varianta Omicron”

Salim Abdool Karim, unul dintre cei mai importanți epidemiologi din Africa de Sud, a declarat pentru Sky News că „s-ar fi așteptat să fie în Marea Britanie” până acum. Secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a avertizat că există „posibilitatea ca acesta să aibă un impact diferit asupra persoanelor” care contractează coronavirusul.

Cu toate acestea, el a subliniat că Marea Britanie rămâne într-o  poziție puternică  datorită ratei ridicate de vaccinare. Oficialul a mai adăugat că prezența Omicron înseamnă că vaccinarea de rapel este și mai importantă acum.

Oamenii de știință britanici au aflat pentru prima dată despre varianta Omicron la 23 noiembrie. Atunci erau încărcate pe un site de urmărire a variantelor COVID mostre din Africa de Sud, Hong Kong și apoi din Botswana. Până în prezent, au fost încărcate în total 59 de probe, legate de varianta Omicron.

Și România a impus restricții de călătorie. Varianta Omicron face ravagii în țările sud-africane

Pe fondul îngrijorărilor, zborurile către Marea Britanie din Africa de Sud și alte cinci țări din Africa de Sud, au fost suspendate până duminică la ora 4 dimineața. Aceste națiuni au fost adăugate acum pe lista roșie:

  • Namibia,
  • Lesotho,
  • Botswana,
  • Eswatini și
  • Zimbabwe.

 

Începând de duminică cetățenii britanici care se întorc din aceste destinații vor trebui să stea în carantină în hoteluri aprobate de guvern timp de 10 zile. Inclusiv România a luat astăzi aceeași decizie, impunând și carantina de 14 zile pentru cei care vin din aceste țări.

Javid a confirmat că guvernul urmează în continuare planul A pentru gestionarea COVID-19 în această toamnă și iarnă. Medicul-șef al Angliei, profesorul Chris Whitty, a declarat că cea mai mare îngrijorare a sa este dacă populația ar accepta noi restricții în cazul în care acestea ar fi necesare.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro