Petrecere de pomină în fața penitenciarului Iași. Frații Corduneanu au sărbătorit faptul că „Regele” a ieșit din pușcărie

Petrecere de pomină în fața penitenciarului Iași. Frații Corduneanu au sărbătorit faptul că „Regele” a ieșit din pușcărie
Frații Corduneanu au sărbătorit faptul că „Regele” a ieșit din pușcărie

Magistrații din Iași au decis ca Bogdan Corduneanu să fie pus în libertate, în urma unei condamnări cu suspendarea executării pedepsei. În momentul ieșirii pe poarta Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, bărbatul a fost așteptat de rude și prieteni apropiați.

„Regele” a ieșit din pușcărie

Unul dintre cei mai importanți membri ai familiei Corduneanu a fost pus în libertate de către judecători din Iași. La ieșirea din închisoare, Bogdan Corduneanu a fost așteptat de prieteni, frații săi, mama, fiind peste 30 de persoane. Cu toții s-au adunat în jurului prânzului în fața Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

Potrivit „BZI” acesta a ieșit pe poarta închisorii în jurul orei 16:00. În acel moment, prietenii și frații săi au strigat: „Să trăiască Regele!”. Bogdan Corduneanu nu a dat nici o declarație. A urcat într-un autoturism împreună cu toți membrii familiei sale și au plecat spre casă, în comuna Holboca.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Bogdan Corduneanu la 1 an și 8 luni de închisoare, pentru șantaj, însă cu suspendarea executării pedepsei. Tot în același dosar, magistrații au decis și condamnarea lui Cosmin Ionuț Mihăianu la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj.

„Instanța dispune ca inculpatul Bogdan Corduneanu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul unei instituții publice aflată în subordinea Consiliului Local sau a Primăriei comunei Holboca, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială. Instanța constată încetată de drept măsura arestului preventiv dispusă față de inculpatul Bogdan Corduneanu pronunțată de Judecătoria Iași, verificată și menținută succesiv”, au precizat ieri judecătorii ieșeni.

Părerea procurorilor despre faptele din dosar

La finalul anului trecut, Cosmin Ionuț Mihăianu și Bogdan Corduneanu au fost arestați preventiv, fiind suspectați e șantaj în formă continuată. Conform anchetatorilor, cei doi bărbați ar fi amenințat cu acte e violență un tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi trebuit să le dea o sumă de bani într-o monedă virtuală.

Ulterior, oamenii legii au spus că întreg scandalul ar fi izbucnit de la două tinere ce făceau videochat. Potrivit anchetatorilor, cele două tinere s-au apucat să facă videochat cu acordul iubiților lor. Una dintre ele a renunțat la colega sa și a continuat pe cont propriu. Apoi, prietenul fetei ce a rămas fără parteneră i-ar fi cerut fostului partener câteva mii de euro.

Pentru a primi suma de bani, tânărul a apelat la Bogdan Corduneanu. Acesta s-a întâlnit cu celălalt tânăr și i-ar fi cerut banii. Speriat, partea vătămată a depus plângere pentru șantaj, intervenind oamenii legii.