Petre Roman are o avere fabuloasă. Câți bani a strâns într-o viață din politică

Petre Roman are o avere fabuloasă. Câți bani a strâns într-o viață din politică
Ce avere are Petre Roman

Se pare că fostul prim-ministru al României a reușit să strângă o avere considerabilă. La vârsta de 74 de ani, Petre Roman are toate motivele să nu ducă grija zilei de mâine. Așadar, câți bani a strâns și ce pensie încasează tatăl Oanei Roman?

Câți bani a reușit să strângă Petre Roman

Dacă majoritatea persoanelor mai înaintate în vârstă nu o duc așa bine, iată că potrivit declarației de avere, fostul politician român are nu mai puțin de 48.000 de euro și 68.000 de dolari. De asemenea, Petre Roman mai deține și 70.000 de euro la fondurile private.

Pe lângă acestea, fostul premier al României mai deține o casă cu o suprafață de 202 metri pătrați în Voluntari, achiziționată în 2010, un teren în Constanța, 3 mașini, bijuterii în valoare de 15.000 de euro și tablouri și obiecte de artă de 50.000 de euro. Mai mult de atât, Petre Roman are împrumutați aproximativ 100.000 de euro.

Se pare că Petre Roman beneficiază și de două pensii, una pentru activitatea didactică (5.000 de lei lunar) și una pentru mandatele de parlamentar (10.000 de lei pe lună).

Petre Roman este mulțumit cu averea pe care o deține

În cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, Petre Roman a fost nevoit să răspundă la întrebările prezentatoarei. Printre acestea a fost și cea legată de avere. Fostul premier susține că este mulțumit cu ce are, deși, spune el că, niciodată nu s-a ocupat cu acumularea de avere.

”Sunt mulțumit cu ceea ce am, dar acum exercițiul de sinceritate ajunge la un punct delicat. Nu m-am ocupat niciodată de ceea ce se numește a face avere, de a face demersuri de ordin economic – financiar, în sensul acumulării de avere și nu am. Și m-am întrebat, în ultima vreme de mai multe ori, dacă am greșit sau nu. Și am ajuns la concluzia că am și greșit, pentru că un cap de familie întotdeauna trebuie să se ocupe de soliditatea, de nevoile familiei, care la un moment dat pot fi mai importante, mai urgente.

N-am făcut lucrul ăsta din motive de educație primară, nu am făcut lucrul ăsta pentru că am ajuns prim ministru exact în contextul în care am spus că nu mai vreau să aud niciodată de privilegii în țara asta, dar n-am profitat eu de ceea ce am deschis în România. Nu-i normal!”, a spus Petre Roman la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI