11 ian. 2022 | 15:27

Pete pe fețele de masă? Ingredientele din bucătărie care le vor face ca noi, imediat!

Utile
Pete pe fețele de masă? Ingredientele din bucătărie care le vor face ca noi, imediat!
Cum scoti petele de pe fata de masa

Te confrunți cu pete pe fețele de masă, acum că sărbătorile de iarnă s-au sfârșit? Nu e panică, întrucât anumite ingrediente din bucătărie le vor face ca și noi rapid. Atât fețele de masă, cât și husele de scaune pot fi salvate cu aceste ingrediente naturale, fără a fi nevoie să investești bani mulți în produse de curățat chimice.

Ingredientele din bucătărie care vor face fețele de masă să arate ca noi

Dacă te confrunți cu pete pe fețele de masă sau pe husele scaunelor de la bucătărie, apelează cu încredere la dulapul din bucătărie, ca să găsești ceea ce ai nevoie pentru amestecuri puternice care te vor ajuta să elimini orice fel de pată pentru fețele de masă.

Spre exemplu, un ingredient foarte util este chiar amidonul de porumb. El te ajută, imediat după apariția unei pete. Atunci când ți se pătează fața de masă cu grăsime, poți pune imediat niște amidon de porumb pentru a absorbi pata. Se lasă apoi amidonul să se odihnească, se îndepărtează și se spală fața de masă sau husa, ca de obicei.

De asemenea, o altă modalitate este de a înmuia fața de masă într-un vas cu apă clocotită și să o lași puțin acolo. Apoi, se spală iar, cu apă fierbinte, și se pune la uscat.

Un alt ingredient care mai vine în ajutor în cazul unei astfel de pete este bicarbonatul de sodiu. Într-o găleată cu apă fierbinte se pune fața de masă și se adaugă și o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Se lasă la odihnit câteva ore, după care se spală, ca de obicei.

Se adaugă apoi suc de lămâie pe pată și se lasă la odihnit. Se clătește cu apă minerală, după care se spală ca de obicei. Pata de grăsime va fi deja istorie!

Trucuri cu amidon de porumb

Amidonul de porumb mai are și alte întrebuințări. El se folosește, spre exemplu, pentru a îngroșa sosurile precum făina, dar are mult mai puține calorii. Amidonul mai poate și să curețe covoarele pătate cu grăsime. Se presară un strat generos de amidon de porumb peste pete și se lasă să acționeze un sfert de oră, după care se aspiră covorul ca de obicei.

Acest amidon de porumb te mai poate scăpa și de petele de cerneală. Tot ce trebuie să faci este să amesteci linguriță de amidon cu puțin lapte dulce și să tamponezi petele de cerneală de pe haine sau de pe covoare. Se lasă să se usuce pasta, după care se curăță cu o perie uscată resturile de amidon.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro