09 aug. 2022 | 13:01

Peștera Devetashka din Bulgaria, un loc spectaculos pe care trebuie să îl vezi. Program de vizitare și preț bilete

Diverse
Peștera Devetashka din Bulgaria, un loc spectaculos pe care trebuie să îl vezi. Program de vizitare și preț bilete
Peștera Devetashka Bulgaria

Peștera Devetashka din Bulgaria este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice. Românii care aleg să viziteze nordul sau centrul țării cu siguranță au pe lista lor această peșteră. Iată de ce este atât de specială.

Cum se ajunge la peștera Devetashka din Bulgaria

Peștera Devetashka mai este denumită și Maarata sau Oknata. Este una dintre cele mai frumoase și cunoscute atracții turistice din Bulgaria. Aceasta se distinge prin forma sa deosebită, care include 7 găuri de diferite dimensiuni în tavanul peșterii.

Traseul din București până la peșteră este relativ scurt. Vei avea de parcurs 212 kilometri dacă pleci din Capitală, drum pe care îl poți face în aproximativ 3-4 ore. Din Ruse până la Devetashka sunt 136 de kilometri, iar de aici veți trece prin Aleksandrovo, apoi vă veți opri în comuna Loveci.

Pentru a ajunge la peșteră, va trebuie să ieșiți din drumul principal înainte cu aproximativ un kilometru înainte de obiectiv. De aici până la parcarea amenajată din fața peșterii mai aveți de parcurs circa 500 de metri. Până la intrarea în peșteră mergeți pe jos, însă este foarte aproape.

Lângă casa de bilete veți descoperi un târg cu o varietate mare de suveniruri și obiecte de decor. O mare parte dintre acestea au legătură cu liliecii, deoarece sunt considerați un simbol al peșterii.

Intrarea în peștera Devetashka este cu adevărat spectaculoasă, având 30 de metri înălțime. Poate că nu ți se va părea cine știe ce la început, însă după circa 40 de metri, peștera se lărgește și formează o sală cu suprafața de 2.400 de metri pătrați.

Despre cea mai frumoasă peșteră din Bulgaria

Lungimea peșterii Devetashka este de 2.442 de metri, iar după ce intrați, iar înălțimea sălii centrale are 60 de metri. Cu toate acestea, în unele locuri depășește 100 de metri. Datorită lungimii mari, peștera se situează în topul celor mai lungi peșteri din țară. Totodată, acestea mai are încă două secțiuni.

Secțiunea din dreapta este mai călduroasă și are o intrare de 2,5 metri. Aici veți găsi o sală de dimensiuni dreptunghiulare de aproximativ 50 de metri lungime. Secțiunea din stânga are aproximativ 2 kilometri. Aici puteți vizita un mic râu care curge pe lungimea acestei părți a peșterii.

După cum am spus și mai sus, liliecii sunt considerați un simbol al peșterii. Aceasta găzduiește 15 exemplare de lilieci. În timpul sezonului de reproducere, peștera este închisă, pentru a proteja coloniile de lilieci și procesul acestora de înmulțire. De regulă, asta se întâmplă în lunile iunie și iulie.

În afara de aceste două luni, peștera Devetashka poate fi vizitată în fiecare zi, în intervalul orar 08-20. Un bilet de acces costă 3 leva de persoană.

Ce puteți vizita în apropierea peșterii Devetashka

Pe lângă peștera Devetashka, există mai multe obiective turistice pe care le puteți vizita. Împrejurimile sunt cu adevărat la fel de spectaculoase, iar celelalte obiective turistice se află la mică distanță față de Devetashka.

  • Orașul Lovech

Orașul Lovech se află la circa 20 de kilometri depărtare de peșteră. În același timp, este unul dintre locurile în care ai putea să te odihnești timp de o noaptea înainte de a explora Bulgaria. Cazările de aici sunt foarte frumoase și accesibile. Poți vizita Grădina Zoologică, podul acoperit sau Fortăreața de la Lovech.

  • Cascadele Krushuna

Cascadele sunt la o distanță de 16 km de peștera Devetashka. În apropiere găsești parcare, terase și multe alte facilități. Pentru a ajunge la cascade, va trebui să urmezi traseul marcat cu roșu. Priveliștea de la sfârșit cu siguranță merită.

  • Peștera Stalbitsata

Peștera Stalbitsata se află la 35 de minute distanță de peștera Devetashka și poate fi accesată pe o singură cale. Este vorba despre multe trepte care coboară în unica galeria a acesteia. Peștera nu este luminată artificial, așa că ar trebui să mergi ziua când bate soarele pentru a o vizita. Singura sursă de lumină este punctul de acces.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Schimbări la plata taxelor. Măsura care intră în vigoare în 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Se montează obligatoriu pe mașini. Ordin pentru 2025. Nu mai poți circula după 21 februarie
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro