Peste 80 de milioane de copii sunt în pericol. Efectul dramatic al pandemiei

Peste 80 de milione de bebeluși nu au fost vaccinați pe timpul pandemiei

Din cauza pandemiei de coronavirus există riscul apariției altor boli foarte periculoase, precum difteria, rujeola sau poliomielita! Părinții cu copii mici s-au temut să-și mai ducă bebelușii la spital pentru a fi imunizați împotriva multor boli care în trecut au făcut ravagii, trage un semnal de alarmă chiar Organizația Mondială a Sănătății.

Peste 80 de milione de bebeluși nu au fost vaccinați pe timpul pandemiei

Chiar dacă nu a fost nimic oficial, părinții nu au riscat să meargă cu bebelușii într-un spital sau într-un cabinet medical pentru ca micuții să primească vaccinurile necesare. Astfel s-a ajuns ca peste 80 de milioane de copii sub vârsta de 1 an să fie predispuși la boli precum difterie, rujeolă sau poliomelită din cauza întreruperii programelor de vaccinare. Estimarea aparține mai multor organizații, precum Gavi, OMS și UNICEF, ale căror date arată că cel puțin 68 de țări s-au confruntat cu astfel de situații.

Și în România au fost semnalate în această perioadă discontinuități în această privință. Medicii de familie au semnalat în repetate rânduri că nu au putut vaccina copiii împotriva rujeolei.

Peste 80 de milione de bebeluși nu au fost vaccinați pe timpul pandemiei
Peste 80 de milione de bebeluși nu au fost vaccinați pe timpul pandemiei

Părinții s-au temut să-i ducă pe micuți la spital, din cauza coronavirusului

Un motiv pentru care imunizarea copiilor a fost una scăzută l-a reprezentat și teama de noul coronavirus. Mulți părinți au preferat să amâne vaccinarea până când pericolul infecției cu noul coronavirus se va diminua, dar între timp rujeola a început să facă victime și în România.

Statisticile arată că, odată cu scăderea vaccinării, a crescut numărul îmbolnăvirilor. Ultima raportate a Centrului de Control al Bolilor Transmisibile arată că în România au fost raportate, doar de la începutul lunii până acum, peste 220 de cazuri de rujeolă.

Organizația Mondială a Sănătății urmează să transmită noi recomandări statelor cu privire la menținerea serviciilor esențiale pe durata pandemiei, inclusiv cu privire la efectuarea vaccinărilor în condiții mai sigure pentru bebeluși și părinții lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI