Peste 32.000 de oameni, concediați fără milă de una dintre cele mai mari companii din lume

Peste 32.000 de oameni, concediați fără milă de una dintre cele mai mari companii din lume
Compania care concendiază 32.000 de angajaţi din cauza coronavirusului

După ce profitul a scăzut cu 91% în primele trei luni ale anului 2020, peste 32.000 de oameni urmează să fie concediaţi fără milă de una dintre cele mai mari companii din lume. Afacerea a fost grav afectată de pandemia de coronavirus.

Compania care dă afară peste 30.000 de angajaţi

Visul oricărui copil (şi a multora dintre adulţi) este să ajungă la Disneyland. Din păcate, compania trece, ca multe alte firme, prin momente grele din punct de vedere economic: profitul a scăzut cu 91% în primele trei luni ale anului. Din acest motiv, oficialii au anunţat că peste 32.000 de oameni, dintre cei peste 100.000 de angajaţi, vor fi concediaţi. Dintre aceştia, 67% sunt lucrători cu jumătate de normă.

Deşi parcurile tematice au fost redeschise temporar, acestea funcţionează la capacitate limitată, date fiind regulile impuse de autorităţi pentru stoparea răspândirii COVID-19.

“Pe cât de dificilă este această decizie azi, credem că paşii pe care îi facem ne vor permite să avem o operare mai eficientă când vom reveni la normal. Angajaţii au fost mereu cheia succesului nostru”, a declarat Josh D’Amaro, preşedintele Disney Parks, conform CNN.

Cine este vinovat pentru această situaţie

Mai mult, preşedintele companiei a precizat că va face tot posibilul ca odată ce se va putea, aceştia să revină la locurile de muncă. D’Amaro a adus în discuţie şi un subiect mai puţin plăcut. Mai exact, a dat vina pe autorităţile statului California pentru că a refuzat ridicarea restricţiilor care ar fi permis parcurilor să funcţioneze.

“Disneyland şi California Adventure sunt închise din lună martie. Statul a refuzat să ridice restricţiile care ar fi permis Disneyland-ului să fie redeschis”, a mai spus Josh D’Amaro.

Anul trecut, parcurile au adus venituri de peste 26 de miliarde de dolari. Disneyland Paris a fost forțat să se reînchidă în această lună având în vedere măsurile de carantină impuse în Franța. Pe de altă parte, parcurile din Shanghai, Hong Kong și Tokyo rămân deschise.

Fondată în decembrie 1923, The Walt Disney Company este una dintre cele mai importante şi mari companii de producţie de la Hollywood. Cele nouă parcuri tematice au fost vizitate, din 1955 până în 2019, de peste 600 de milioane de turişti.

„Pentru toți cei care vin în acest loc fericit: Bine ai venit! Disneyland este țara ta. Disneyland este dedicat idealurilor, viselor, și faptelor concrete care au creat America. Cu speranța că aceasta va fi o sursă de bucurie și de inspirație pentru toată lumea”, spunea Walter Disney, la deschiderea primului parc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI