Pesta porcină africană nu a dispărut: de ce a dus la un râu de sânge

Pesta porcină africană nu a dispărut: de ce a dus la un râu de sânge

Focarele de pesta porcină africană s-au micșorat la nivel global, dar există în continuare regiuni cu dificultăți majore. În consecință, s-a ajuns la râul de sânge din imaginea de mai sus.

Coreea se confruntă cu o problemă majoră legată de sacrificarea porcilor infestați cu pesta porcină africană. Au fost sacrificate atât de multe animale, încât un râu aflat la granița dintre Coreea de Nord și Coeea de Sud a devenit roșu de la cantitatea de sânge infestat care s-a strecurat în pânza freatică.

Pentru a se ajunge la această situație greu de descris, autoritățile sud coreene au sacrificat nu mai puțin de 47.000 de porci, într-o tentativă de a înceta împânzirea infecției. Râul tributar râului Imjin a devenit de culoare roșie aprinsă în momentul în care a plouat în zona unei gropi comune în care au fost duși mulți dintre porcii sacrificați de coreeni.

Ca referință, pesta porcină africană este foarte contagioasă și incurabilă, cu o rată de supraviețuire a porcilor bolnavi foarte aproape de zero. Este însă important de reținut că nu e periculoasă pentru oameni. Pentru a preveni răspândirea de panică printre populație în momentul în care imaginile cu râul de sânge au făcut înconjurul internetului, coreenii au publicat un comunicat de presă prin care avertizează că porcii au fost dezinfectați, înainte să fie sacrificați. Alte măsuri de urgență au fost luate pentru a preveni transmiterea infecției la alte animale sălbatice.

Sacrificiul la scară largă s-a desfășurat în urmă cu câteva zile, pe parcursul weekendului. În teorie, porcii ar fi trebuit să fie băgați în pământ într-un set de recipiente gigantice de plastic. Deoarece producția sau transportul acelor recipiente a întârziat, s-a ajuns la situația imortalizată în imaginea de mai sus. Conform primelor investigații, infecția cu pesta porcină africană a ajuns în Coreea de Sud prin intermediul unor porci care au trecut granița din Coreea de Nord.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI