„Perla” lui Gigi Becali a primit vești bune. Ce se întâmplă cu dosarul penal al lui Florinel Coman

„Perla” lui Gigi Becali a primit vești bune. Ce se întâmplă cu dosarul penal al lui Florinel Coman
În februarie, Gigi Becali i-a luat apărarea lui Florinel Coman, după ce polițiști cu un permis de conducere ce s-ar putea să nu fie valabil în România

„Perla” lui Gigi Becali a primit vești bune. Unul dintre jucătorii în care patronul FCSB își punea mari speranțe, cândva, pentru a-l vinde pe un preț record a avut un an groaznic. Florinel Coman a fost mai mult accidentat, „prinzând” doar 7 jocuri în actualul sezon. Mai mult, în luna februarie el a fost surprins de polițiști mergând cu viteză prea mare. Ulterior, s-a descoperit că atacantul de 23 de ani nu avea nici permis de conducere valabil în România și i s-a întocmit un dosar penal.

„Perla” lui Gigi Becali a primit vești bune

„Perla” lui Gigi Becali a primit vești bune. În 2019, Florinel Coman era „pe val”. A impresiont la Euro U21, unde naționala de tinertet a ajuns în semifinale. Patronul FCSB vorbea deja de sume amețitoare pentru vânzarea atacantului, ce atingeau zeci de milioane de euro. Latifundiarul ar fi refuzat inclusiv o ofertă de 7 milioane de euro venită din SUA.

Pentru Gigi Becali a urmat dezamăgirea. „Perla” sa a rămas la vicecampioană, dar a început să aibă mari probleme cu accidentările. În toamna anului trecut, Florinel Coman s-a accidentat la glezna stângă în partida de poveste cu Backa Topola din Europa League. A urmat o altă accidentare, chiar în partida naționalei din debutul în grupa de calificare la Cupa Mondială 2022, contra Macedoniei de Nord.

Abia revenit, Florinel Coman a fost accidentat tot grav în august 2021, într-o partidă cu Sepsi. El s-a operat de pubalgie și a jucat primele minute abia în derby-ul cu Rapid din aceasta lună. Însă doar pentru 24 de minute, el acuzând alte probleme medicale.

Ce se întâmplă cu dosarul penal al lui Florinel Coman

Gigi Becali a privit cum jucătorul își revine cu greu din problemele medicale. Dar, colac peste pupăză, fotbalistul transferat de la Viitorul, în 2017, pentru 3 milioane de euro, a reușit să intre și într-o încurcătură cu iz penal. Pe 22 februarie, în jurul orei 17:25, Florinel Teodor Coman a fost oprit pe autostrada A2, la km 75, pe sensul de mers din Constanța spre București, deoarece circula cu o viteză de 165 km/h.

La prezentarea documentelor, Coman a oferit un permis de conducere internațional, eliberat în Ucraina, document complet lipsit de valoare în România. Astfel, pe numele jucătorului de la FCSB a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

Gigi Becali i-a luat apărarea jucătorului, susținând că Florinel Coman are permis valabil, doar că a luat în altă țară.

„El are carnet, dar e luat în altă țară. Un carnet este valabil în orice țară, el a luat carnet în altă țară. Când au verificat la noi în baza de date, la noi la miliție nu apare, nu e înregistrat, că nu apare la noi. A luat carnetul în altă țară, nu e înregistrat, că nu te inregistrează nimeni.

Băiatul avea permis, nu poate să fie penal dacă avea permis. O să verifice autoritățile, mâine-poimâine o să verifice la miliția din Ucraina, o să vadă că a dat examenul acolo.

Suspendare de carnet îi dă oricum, că are 165 la oră. Chiar dacă e și fără carnet, o să îi dea un an cu suspendare de pușcărie. Care e problema? Mă duc eu la judecător și îi spun „domnule judecător, el e jucător la FCSB, dă-i o amendă penală”. O să-l ierte și gata”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport Special.

Autoritățile din Ucraina nu îi ajută pe procurorii români

„Perla” lui Gigi Becali a primit o veste bună pe finalul acestui an. Procurorii români au cerut sprijinul autorităților ucrainiene pentru a determina dacă permisul de conducere prezentat de Florinel Coman în fața polițiștilor este un act valid. După 10 luni de la evenimentul auto, autoritățile din Ucraina încă nu au răspuns solicitărilor venite din partea procurorilor români, astfel că ancheta nu poate continua.

„Au fost făcute demersuri pentru a se stabili dacă documentul prezentat de bărbatul în cauză este un act valabil pe teritoriul Ucrainei, obținut în urma unor examene teoretice și practice. Până acum, nu s-a primit, însă, niciun răspuns”, au declarat, pentru Gândul, surse judiciare.

Astfel, Florinel Coman poate răsufla, cel puțin deocamdată, ușurat. La fel și Gigi Becali, care se poate gândi la o viitoare ofertă pentru jucătorul căruia îi fixase cândva o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro.