Pericol uriaș pentru Europa din cauza prețurilor mai mari la energie. Ce s-ar putea întâmpla? Iată care sunt avertizările unui comisar european pentru locuri de muncă și drepturi sociale!
Nicolas Schmit este comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale care vine cu avertismente de ultimă oră. Acesta a vorbit despre riscul creșterii sărăciei în Europa din cauza prețurilor din ce în ce mai mari la energie electrică.
Schmit a declarat pentru o agenție de presă că milioane de oameni din blocul comunitar suferă de sărăcie generată de prețurile încă în creștere la energie electrică, adăugând și că numărul acestora urmează să mai crească.
Comisia Europeană ar putea să ajute țările membre să limiteze impactul prețurilor foarte mari la energie electrică asupra populației, ulterior menționând că există obligația guvernelor naționale de a lua măsuri.
Martina Fietz, purtătoarea de cuvânt a guvernului german, a declarat că este important să existe o coordonare la nivelul întregii Europe și să se acționeze în cadrul actualelor regulamente ale pieței interne a UE.
Subiectul acesta urmează să fie discutat la Consiliul European care va avea loc în cursul săptămânii viitoare, în zilele de joi și vineri, a mai menționat Fitz. Confederaţia Europeană a Sindicatelor ETUC a mai subliniat în luna septembrie că potrivit datelor actuale peste 2.7 milioane de oameni di Europa nu își mai pot permite să își încălzească în mod corespunzător locuințele deși au un venit constant în casă.
– luați legătura cu furnizorul
– faceți o sesizare la ANRE la adresa anre@anre.ro sau completând formularul de la secțiunea Petiții
– faceți o sesizare la ANPC completând formularul de pe site-ul autorității
sursa: legislație.
Hidroelectrica – 1,59 milioane lei
Enel Energie Muntenia – 1,32 milioane lei
Enel Energie – 1,22 milioane de lei
Electrica Furnizare – 720.000 lei
E.ON Energie – 620.000 lei
CEZ Vânzare – 270.000 lei
sursa: Agerpres, ANRE
„Eu le recomand oamenilor să-și ia soarta în propriile mâini. În primul rând să încerce să-și optimizeze consumul, adică să nu mai risipească. Să nu mai lase televizoarele în stand-by cand pleacă de acasă și să consume degeaba, să-și izoleze termic locuințele, să-și modernizeze sistemul de iluminat, să-și cumpere becuri cu led, care consumă mai puțin”, sunt sfaturile pe care le dă expertul Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei.