Pericolul major care vizează românii din 10 județe. Ce se poate întâmpla aici

Pericolul major care vizează românii din 10 județe. Ce se poate întâmpla aici
Oamenii sunt sfatuiti sa fie pregatiti

România se confruntă cu un pericol major. Avertizarea vine de la specialiști, care spun că oamenii care locuiesc în aceste județe ar fi bine să fie pregătiți pentru ce este mai rău.

Avertizarea specialiștilor pentru 10 județe din România

Vremea se înrăutățește pe zi ce trece, iar ploile au ajuns să fie la ordinea zilei. În acest sens, hidrologii au avertizat autoritățile din 10 județe că există un risc de inundații, începând cu joi seara, în localitățile pe unde curg râurile esnățui, Olt, Călmățui, Vedea și Argeș, în urma ploilor abundente.

Meteorologii vin cu vești extrem de proaste pentru românii din aceste județe. Există un risc ridicat de inundații de joi seara până în noaptea de sâmbătă spre duminică pe râurile din bazinele hidrografice Desnăţui, Olt – pe afluenţii aferenţi sectorului aval aflat la confluenţa cu râul Lotru, Călmăţui, Vedea și Argeş – pe afluenţii aferenţi sectorului aval aflat la confluenţa cu Râul Doamnei, din amonte, la confluenţă cu Dâmboviţa.

A fost emis cod galben de viituri pentru județele Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Gorj, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu, pe unde trec aceste râuri.

”Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 15 octombrie, ora 18:00 – 16 octombrie, ora 18:00, pe unele râuri din judeţele Dolj, Olt, Argeş, Teleorman şi Giurgiu”, a atenționat Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Zonele în care va ninge din România

De asemenea, metorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente pentru București și 10 județe. În  Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și în București, dar și în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40 – 60 litri pe metru pătrat.

De altfel, alte 14 județe din jumătatea de sud a țării sunt, de joi până sâmbătă, sub avertizare de cod galben de ploi.

În unele localități din sudul țării vor fi intensificări ale vântului care va atinge la rafale viteze de 45-55 km/h/

La altitudini mai mari de 1.700 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge în a doua parte a zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri.

Urmăriți Playtech.ro și pe