27 iul. 2021 | 15:05

Pericolul în care se află românii care intră cu mașina în parcurile naționale. S-a aflat abia azi

News
Pericolul în care se află românii care intră cu mașina în parcurile naționale. S-a aflat abia azi
Pericolul în care se află românii care intră cu mașina în parcurile naționale

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, dorește înăsprirea pedepselor pentru cei care intră cu propria mașină în parcurile naturale, dar și confiscarea autoturismului. Barna susține că țara noastră este singura din UE în care se poate intra cu mașina în zonele protejate prin lege.

Mașinile care intră în parcurile naționale, confiscate

Din discuțiile cu șefii instituțiilor deconcentrate, a reieșit nevoia de a rezolva o problemă, cea a  rangerilor. Aceasta este prezentă și în Parcul Natural Apuseni, mai exact, accesul cu mijloace de transport neautorizate, indiferent dacă sunt înmatriculate sau neînmatriculate, în zone interzise.

Ministrul Mediului a precizat că pentru acest lucru este nevoie de o modificare legislativă, cu pedepse mari și amenzi cuprinse între 5.000 de lei și 25.000 de lei. De asemenea, vor intra în vigoare noi măsuri, mai dure, precum confiscarea autovehiculelor.

„Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis.

Sancţiunile sunt mari de la 5.000 la 25.000 de lei, colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate, dar văd că acest lucru nu este suficient”, a spus Tánczos Barna, luni, într-o conferință de presă susținută la Oradea.

Mașini parcate pe spațiul verde în Mamaia, ridicate

Din păcate, în ultima vreme spațiile verzi din stațiunea Mamaia s-au transformat în parcări publice gratis. De când a început sezonul estival, polițiștii locali au aplicat peste 300 de amenzi pentru autovehicule staționate pe spațiul verde. De asemenea, 29 de mașini au fost ridicate și transportate într-un parc auto.

Acestea pot fi ridicate doar după ce proprietarii plătesc anumite taxe. 450 de lei reprezintă tariful pentru ridicare mașinii, 120 de lei este tariful transport mașini, iar 60 de lei pe zi costă tariful pentru depozitarea mașinii.

„E sezonul vacanțelor iar turiștii care vin la mare trebuie să știe că o maşina parcată pe iarbă poate scurta concediul. Polițiștii locali constănțeni sunt la datorie iar amenzile sunt usturătoare – între 400 și 800 de lei pentru persoane fizice și între 500 și 2500 de lei pentru persoanele juridice. Aceste situații neplăcute ar putea fi evitate dacă hotelierii din stațiune ar asigura, așa cum prevede legea, acest serviciu”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Alin Vintilă.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Soluțiile cu care se stropesc pomii fructiferi în luna Mai. Sunt mai multe decât crezi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro