Orașul din România care renunță la gazon și spații verzi: ”Este un oraș în care nu plouă”

Orașul din România care renunță la gazon și spații verzi: ”Este un oraș în care nu plouă”
În ce oraș din România se renunță la spații verzi

Există un oraș în România în care se va renunța la gazon, mai ales pentru că primarul ce îl conduce afirmă că există condiții climatice deosebite, adică nu plouă. De aceea, conducerea orașului se va gândi la soluții de succes pentru amenajare, aducând plante ce nu au mare nevoie de apă.

Orașul din România cu o climă ‘deosebită’. Ce schimbări vor fi făcute

În Constanța se va renunța la gazon și la spații verzi, primarul Vergil Chițac susținând că în această zonă nu plouă. Deși până acum nu au existat probleme, în bulevardul Mamaia se vor amenaja scuaruri cu flori, iar în oraș vor fi amplasate plante ce  nu sunt iubitoare de apă pentru a face față climei deosebite.

„Pentru bulevardul Mamaia ne dorim scuaruri cu flori, altceva decât este acum. Nu cu gazonul acesta care nu este bun pentru Constanța. Trebuie să plecăm de la premiza că Constanța este un oraș în care nu plouă, cu o climă deosebită decât a celorlalte orașe și atunci trebuie să ne alegem niște aranjamente floarale, de plante și cu niște arbuști care nu sunt iubitoare de apă, se potrivesc climei și sunt ușor de întreținut. Tot ce vedeți acum pe b-dul Mamaia cu scuaruri cu spații verzi le vom reconfigura până anul viitor”, a spus Chițac, potrivit publicației locale Replica de Constanța.

Constanța se bucură de cel mai mare buget din ultimii 20 de ani. Ce spune primarul Vergil Chițac despre acest lucru

Pe lângă faptul că orașul va fi amenajat din nou, primarul Vergil Chițac susține că există un buget uriaș de investiții. Aproximativ o treime din bugetul municipiului, ce a trecut fără probleme în Consiliul Local, va fi distribuită către investițiile publice. Primarul a avut parte de multe voturi acordate de consilierii USR PLUS și PNL, astfel că următoarele decizii pe care le va lua speră să atragă venituri suplimentare.

„Constanţa are cel mai mare buget de investiţii din ultimii 20 ani!

Avem o creştere de 69% faţă de anul trecut şi, totodată, cel mai mare buget de dezvoltare din istoria Constanţei. Sunt convins că investiţiile pe care le facem noi vor atrage, la rândul lor, investiţii private ce vor aduce venituri suplimentare la bugetul local. Şi aceste venituri suplimentare vor fi direcţionate tot către dezvoltarea Constanţei. Cercul vicios al subdezvoltării din ultimii 20 de ani a fost întrerupt.”, a spus primarul.

Vergil Chițac are planuri mari. Ce investiții vor fi făcute

Alte investiții pe care le dorește primarul Vergil Chițac sunt în jurul educației, dar și al mediului. 10% din buget va merge către primul sector de interes, iar 104 miloane de lei către al doilea. Acesta își dorește să se pună accentul pe viitorul generației noi, astfel că promite decizii benefice în viitor.

„Este o creştere de aproape şapte procente faţă de anul trecut, ce s-a concretizat într-o creştere de 20% la secţiunea dezvoltare a învăţământului. Aceşti bani sunt necesari atât pentru buna funcţionare, cât şi pentru investiţii în învăţământul constănţean. Investim în viitorul oraşului şi în cel al copiilor noştri.”, a adăugat Vergil Chițac.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI