Pericolul din puiul ambalat și comercializat în lanțurile mari de magazine, precum Lidl, Kaufland sau Carrefour. Află în rândurile de mai jos la ce detaliu expus pe etichetă trebuie să fii atent, dacă vrei să consumi carne de pui sănătoasă.
Nu este o noutate faptul că românii sunt mari iubitori de carne, astfel încât cererea pe piață pentru acest produs este întotdeauna ridicată. Există numeroase forme sub care se vând alimentele de acest fel, unii producători susținând că expun la vânzare produse 100% bio. Greșeala consumatorilor, în general, este că nu se uită pe etichetă.
Dacă ți s-a părut vreodată că bucățile de carne de pui pe care le-ai gătit și-au redus considerabil dimensiunea, nu te-ai înșelat. O mare parte din cantitatea de pui care se comercializează în marile magazine Lidl, Kaufland sau Carrefour este apă, chiar și când se vinde sub formă de fileuri, acesta fiind motivul pentru care, gătită în tigaie, devine mai mică.
Aceasta este doar una dintre problemele semnalate de clienții lanțurilor mari de magazine din țară, când vine vorba despre produsele din carne sau pe bază de carne. Adevărul e că bucățile de carne de pui pe care le cumpărăm din magazine nu sunt întotdeauna pui 100%, în ciuda reclamelor.
Producătorii adaugă diverse produse în carnea de pui – și nu numai – pentru a-i schimba textura, coloritul și alte aspecte, în așa fel încât să fie atractivă pentru client. Există un detaliu la care trebuie să fii foarte atent, dacă vrei să mănânci carne de pui cât de cât sănătoasă. Verifică întotdeauna eticheta!
Știm cu toții că este deosebit de important să citim detaliile notate pe eticheta produsului expus la vânzare. Puțini o facem, însă. Pentru a te asigura că mănânci carne de pui cât de cât sănătoasă, verifică întotdeauna componența sa. Dacă obișnuiești să cumperi carne de pui ambalată, ai grijă ca aceasta să nu prezinte coloranți alimentari.
De asemenea, asigură-te că bucățile de carne de pui sunt elastice, ferme și fragede. Dacă sunt relativ proaspete, ar trebui să prezinte o nuanță între culorile galben pal și alb. Dacă nu vrei să gătești carnea imediat ce ajungi acasă, este recomandat să o păstrezu într-o pungă termică, în care să se mențină rece.
Citește și: Nu folosi niciodată sare de masă pentru carnea de pui la grătar. Cu ce trebuie să o condimentezi, de fapt
Pentru a-și păstra proprietățile, carnea de pui trebuie consumată în 24-36 de ore după ce a fost achiziționată. În caz contrar, riști să se strice sau să ia contact cu alte alimente și să își piardă savoarea.