Poliția de frontieră din Statele Unite a confiscat 20 de kilograme de fulgi de porumb. Transportul venea din America de Sud și conținea cocaină în loc de zahăr.
Ofițerii din cadrul Portului Cincinnati, Ohio, au interceptat un pachet ce provenea din Peru, în data de 13 februarie 2021. Acesta conținea 20 de kilograme de fulgi de porumb acoperiți de cocaină. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul unui câine antrenat pentru a descoperi droguri. Pachetul urma să plece către o reședință privată din Hong Kong. După ce au inspectat cu atenție bagajul, ofițerii au testat pulberea albă găsită pe suprafața cerealelor și au descoperit că aceasta era cocaină, nu zahăr.
„Angajații portului Cincinnati s-au angajat să oprească fluxul de droguri periculoase și continuă să-și folosească pregătirea, intuiția și abilitățile strategice pentru a preveni ca aceste tipuri de transporturi ilegitime să ajungă la public”, a declarat directorul portului Cincinnati, Richard Spuse Gillespie.
3000 de euro îl puteau costa viața pe un român. A acceptat să transporte droguri pentru marii traficanți și a fost prins în Thailanda. Nu a fost condamnat la moartea, dar din 2013 se află în spatele gratiilor, unde va sta încă o bună bucată de vreme. Florin Pop a fost ținta perfectă pentru traficanți: sărac, naiv și cu nevoie urgentă de bani.
A plecat din Sao Paulo, Brazilia, a avut escală în Dubai, iar două zile mai târziu pleca spre Thailanda. A fost descoperit pe aeroportul de pe insula Phuket. El căra un pachet cu peste 3 kilograme de cocaină. Pe piața neagră de pe insula exotică costa la acea vreme o jumătate de milion de euro. Bărbatul ținea marfa într-o pungă neagră, simplă, din pastic. Pachetele cu droguri erau prinse cu niște panglici.
„Totul era bine pus la punct. Chiar și la vamă aveau oameni plătiți de ei”, spunea un fost cărăuș.
Pop a fost primul român arestat pentru deținere și trafic de droguri în Thailanda. A fost încadrat în a doua categorie a traficanților, unde pedeapsa maximă e închisoarea pe viață și o amendă de aproximativ 125 de mii de euro. În prima categorie se aplică pedeapsa capitală, primită în primă instanță de Ionuț Gologan, românul prins cu substanțe stupefiante în Malaezia.