Pericolul descoperit de un român în căpșuni. Trage un mare semnal de alarmă

Pericolul descoperit de un român în căpșuni. Trage un mare semnal de alarmă
Pericolul descoperit de un român în căpșuni. Trage un mare semnal de alarmă

Căpșunile sunt deja pe tarabele din piețe și, cu toate că sunt printre cele mai delicioase fructe de vară, ele pot fi și periculoase.

Pericolul descoperit de un român în căpșuni

Specialiștii arată de ce căpșunile sunt pe lista neagră a fructelor, iar asta din cauza pesticidelor. Faptul că ele conțin chimicale care să le facă mari și să crească foarte repede, le face să aibă un gust deloc apetisant.

Au fost depistate pesticide în 40% dintre căpșuni. Acestea conțin peste 10 tipuri de chimicale, iar unele dintre ele ajung și la 17, potrivit Environmental Working Group (EWG), organizația nonprofit din SUA.

Organizația analizează an de an datele de testare și identifică fructele cu cel mai mare număr de pesticide. 98% dintre căpșuni, piersici, nectarine și mere au cel puțin un produs chimic. În plus, testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate și curățate.

Cele mai periculoase pesticide se află în căpșuni

Pesticidele din căpșuni prezintă riscuri mari de sănătate pentru consumatori, dar și pentru lucrătorii care locuiesc în apropierea fermelor de căpșuni. În plus, unele pesticide sunt atât de periculoase încât au fost interzise în unele țări.

Oamenii au observat asta și chiar spun că gustul nu este deloc bun și se simt pesticidele, care le schimbă chiar și mirosul.

”Ce spuneți? Arată bine? Dacă vrei să te omori singur sau să-ți îmbolnăvești copiii, trebuie doar să le mănânci. Au un miros puternic de DTT iar dacă le guști, se simte cum sunt îmbălsămate cu chimicale periculoase.

Le-am cumpărat azi din Piața Progresul din Capitală. Scria mare ”căpșuni românești”. Cine or fi criminalii ăștia care otrăvesc oamenii cu bună știință?  După miros, sigur sunt căpșuni turcești.

Același miros de pesticide se simte în supermarketuri la lămâile, portocalele și legumele aduse din Turcia. Instituțiile statului cu siguranță nu există, să controleze ce se introduce pe piața în țara noastră”, a fost postarea făcută de Nicolae Pană pe pagina sa de Facebook.

Printre cele mai sigure fructe se numără cele bio, dar și ananas, papaya, mango, grapefruit, pepenii galbeni sau verzi și kiwi.