Pericolul descoperit de Poliția Română în trafic. Șoferii se urcă la volan, fără să le mai pese de asta

Pericolul descoperit de Poliția Română în trafic. Șoferii se urcă la volan, fără să le mai pese de asta
Pericolul descoperit de Polițiști în trafic

Polițiștii din România au făcut o descoperire alarmantă. Mulți dintre conducătorii auto se urcă la volan fără să le mai pese de acest detaliu care este extrem de important. Ce au scos în prim-plan autoritățile?

Descoperirea Poliției Române în trafic

Peste 8 miliarde de mașini sunt înmatriculate în România, dar doar 5 milioane dintre autoriturisme au Inspecția Tehnică Periodică valabilă. Multe dintre vehicule circulă fără ITP sau sunt abandonate în parcări ori trotuare. De asemenea, un număr impresionant ocupă locul degeaba pentru că nu au mai fost pornite de ani de zile. Acest lucru este strigător la cer pentru că spațiul este oricum insuficient cel puțin în Capitală.

Aproape pe fiecare străduță din București găsești câte o epavă abandonată. Subliniem faptul că străzile se bucură de peste 150 de mii de mașini mai vechi de două decenii care zac pe trotuare sau parcări. Desigur că rablele de acest fel nu au mai trecut de foarte mult timp pe la inspecția tehnică, multe nefiind pornite de ani de zile. Oamenii spun că este un real pericol:

– Obstrucționează diferite căi de acces. Blochează căi spre străduțe, intrări în magazine…
– Cred că multă lume are problema asta. În zona unde stau găsesc de obicei loc, dar multă lume se confruntă cu această problemă.

Jumătate din autoturisme au problema aceasta

Din păcate, specialiștii indică faptul că mai bine de un sfert din mașinile care se află pe carosabil nu sunt verificate. Inspectorii RAR au verificat în cursul anului trecut peste 64 de mii de autoturisme la nivelul întregii țări. Aproape jumătate din ele aveau probleme care nu le-au fi permis circulația pe drumuri.

– Să stea acasă că sunt o grămadă de accidente.
– Mergi cu o epavă, automat ce se poate întâmpla? Și accidente și ce vreți voi..
– Normal că e periculos, cum naibii să nu fie? Vă dați seama că pune în pericol și ceilalți participanți la trafic.

„Analizele făcute pe prima perioadă a acestui an, pe primele 6 luni s-au remarcat neconformități din zona instalației electrice de iluminare, semnalizare și auxiliară. De asemenea, emisii poluante care au fost înregistrate în multe cazuri la vechiculele care circulă pe drumurile publice”
Claudiu Mija, director tehnic RAR (Sursa: digi24.ro)

Ce arată legea?

– Vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public/privat –

Art 2. Legea nr. 421/2002 modificată și completată prin Legea nr. 309/2006 cu privire la regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale.

a) vehicul fără stăpân – vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut;
b) vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice. (Sursa: poliția6.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI