08 sept. 2021 | 18:24

Pericolul care pândește omenirea. Vine o iarnă catastrofală pentru lumea întreagă?!

News
Pericolul care pândește omenirea. Vine o iarnă catastrofală pentru lumea întreagă?!
La ce pericole sunt expuși oamenii. Anunțul pe care nimeni nu își dorea să îl audă

Clima globală ar putea să fie puternic zguduită de un fenomen pe care specialiștii îl anunță ca fiind devastator. Există un pericol la care nu se aștepta nimeni, dar mai mulți experți se tem că s-ar putea să existe probleme uriașe, așa că au emis un semnal de alarmă.

Anunțul specialiștilor. Ce probleme pot să aibă oamenii în curând

Natura se dezlănțuie în ultima perioadă. În timp ce pandemia le-a dat mari bătăi de cap oamenilor, așa că mulți și-au pierdut oamenii dragi, locurile de muncă sau afacerile, alții au rămas fără agoniseala strânsă într-o viață din cauza incendiilor sau a diferitelor fenomene violente.

Din păcate, se pare că povestea tragică nu se oprește aici. Specialiștii au făcut un anunț crunt ce are legătură cu vulcanii ce ar putea să erupă, chiar dacă aceștia erau considerați adormiți. Acest eveniment catastrofal ar putea să ducă la efecte grave, potrivit Independent.

Evenimente catastrofale în lume. Semnalul de alarmă emis de experți

Mai exact, nu mai puțin de 20 de vulcani supradimensionați cu potențial distructiv masiv sunt analizați de către experți. În cazul în care aceștia o să erupă, riscul pentru clima pământului și supraviețuirea umanității este unul uriaș, mai ales pentru că evenimentele de acest gen au lăsat urme adânci. 

În urmă cu 600.000 de ani, un supervulcan erupea în Wyoming, în zona Parcului Național Yellowstone. La momentul respectiv, în atmisferă erau aruncați peste 1.000 de km cubi de cenușă și lavă, așa că un oraș mare putea să fie îngropat la o adâncime de câțiva kilometri în urma evenimentului distructiv.

Experții de la Universitatea de Stat Oregan din SUA au demonstrat că vulcanii pot să devină activi chiar dacă au erupt în urmă cu mii de ani. Ei au descoperit că în zona vulcanului Toba, ce s-a dezlănțuit asupra Indoneziei în urmă cu 75.000 de ani, magma a continuat să se scurgă și la 13.000 de ani distanță.

„Foamete pe scară largă și întreruperea populației”

Profesorul Martin Danisik de la Universitatea Curtin din Australia a mărturisit că aceste catastrofe pot să ducă la o iarnă vulcanică, lumea ar putea să treacă printr-o perioadă extrem de rece, așa că mulți o să fie nevoiți să se lupte cu foametea în cazul în care vulcanii o să erupă.

„Super-erupțiile sunt printre cele mai catastrofale evenimente din istoria Pământului, degajând cantități imense de magmă aproape instantaneu.

Ele pot avea un impact asupra climei globale până la înclinarea pământului într-o „iarnă vulcanică”, care este o perioadă anormal de rece, care poate duce la foamete pe scară largă și la întreruperea populației.

Înțelegerea acestor perioade lungi de inactivitate va determina ce căutăm la supervulcanii tineri și activi pentru a ne ajuta să prezicem viitoarele erupții.”, a transmis Dr. Martin Danisik.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro