Șofer român de TIR, erou în Franța. Cum și-a salvat colegul de indivizi înarmaţi cu săbii

Șofer român de TIR, erou în Franța. Cum și-a salvat colegul de indivizi înarmaţi cu săbii
Șofer de TIR român, erou în Franța

Pe 17 mai veneau informații dramatice din Franța. Un șofer de TIR român, de 39 de ani, își găsea sfârșitul într-o parcare de pe Autostrada A28 din Somme. Din păcate nu este un caz singular. Franța s-a mai lovit de astfel de cazuri și în trecut. Dar acum, în spatele crizei, criminalitatea pe teritoriul francez a crescut considerabil. Bandele au prins curaj și atacă fără milă. Nu mai țin cont de reguli, ceea ce-i face și mai periculoși.

Un șofer de TIR român ucis în Franța

În urmă cu o lună pe Autostrada A28 din Somme, din Franța, într-o parcare un șofer român de TIR avea să fie ucis. Era găsit mort în noaptea de sâmbătă până duminică în zona Translay, pe autostrada A28 din Somme. Bărbatul a fost rănit mortal cu o sabie, spun polițiștii francezi. Sunt în curs numeroase investigații pentru a identifica autorii acestor fapte, au mai anunțat oficialii francezi.

Conform datelor la momentul faptelor, victima se afla pe zona de autostradă a orașului Translay, în direcția Abbeville-Rouen. El conducea un TIR care conținea pachete încărcate în Anglia, cu destinația Spania. Bărbatul a fost rănit mortal în inimă și în spate cu o sabie. Soția lui, de asemenea șofer de camion, era cu el în vehicul. Ea a fost cea care a sesizat serviciile de urgență

„Din primele elemente ale anchetei, se pare că victima a lipsit din vehicul la câteva momente după ce a auzit un zgomot. La întoarcere, a fost grav rănit. În ciuda primului ajutor acordat de SAMU, el a cedat rapid.”, precizează procurorul Republicii Amiens.

Atacurile de acest gen, mai spune presa franceză, au început să crească vertiginos în ultima vreme. Bandele, se presupune a fi de europeni, au început să atace din ce în ce mai multe TIR-uri aflate în parcările din Franța. Alte astfel de atacuri au mai fost și anul trecut, dar și în acest an.

Un nou atac în Franța asupra două TIR-uri

Un nou caz care se putea termina dramatic. Incidentul a avut loc într-o parcare de TIR-uri din Franța. Relatarea făcută de un alt șofer, vorbește de un nou atac asupra a două TIR-uri, unul român și unul din Belarus. Ilie Matei, cunoscut și sub numele de „Omul Şoselelor”, a relatat despre fapta unui șofer român de TIR și despre modul cum s-au derulat lucrurile.

Totul, spune Ilie Matei, s-ar fi petrecut noaptea trecută, în jurul orei 04.30. Într-una din parcările franceze un șofer român s-a trezi în fața unui nou atac al unei bande de hoți, înarmați cu săbii. După ce și-a dat seama ce se întâmplă s-a baricadat în cabina TIR-ului și a început să clacsoneze.

Șofer de TIR român, erou în Franța

Aflat parcat lângă el, era un alt TIR din Belarus, dar șoferul acestuia nu dădea niciun semn, în urma gălăgiei făcute de șoferul român. Ilie Matei mai povestește că șoferul român a realizat că ceva nu este în regulă, ulterior a reușit să-l salveze pe șoferul de TIR din Belarus, acesta fiind gazat în cabină de doi indivizi înarmaţi cu săbii.

„O noua tragedie a stat să se intample aseară in una din parcările de pe coasta Franței. Scenariul, copie la indigo ca și in cazul raposatului Mihai Spătaru, colegul nostru ucis acum 2 săptamani. In jurul orei 4.30, colegul nostru Marian Vasile, a coborat din camion sa mearga la toaleta parcării, moment in care a observat o persoana in laterala remorcii. Imediat omul nostru a facut stanga imprejur, a sarit in camion, a incuiat usile si a pornit motorul claxonand. (…) În acel moment, un alt atacator cu un obiect ascutit de marimea unei mini săbii a venit la fereastra masinii strigand la el sa nu mai faca galagie, asta in limba engleza. In acel moment, a lovit cu manerul sabiei usa camionului, dupa cum se observa si in foto.

In acest timp, celalalt atacator a incercat sa deschida usa remorcii, dar fara succes, camionul fiind dotat cu incuietori tipice remorcilor frigorifice. Vazand ca in camionul de Belarus nu se misca nimic dupa atata zgomot, colegul nostru a batut la usile rusului sperand ca acesta este inca in viata. In cele din urma a reusit sa il scoata din cabina, acesta fiind gazat dupa metoda tipica folosita de hotii din Franta. Mirosul de gaz din cabina era patrunzator, spune Marian… omul era semidrogat de la gazul ala cand l-am dat jos din cabina… ”, a scris Ilie Matei pe Facebook.

Șofer de TIR român, erou în Franța
Șofer de TIR român, erou în Franța

Reacția poliției franceze

După episodul dramatic și salvarea celuilalt șofer de TIR, românul a sunat imediat la numărul de urgență francez. Același Ilie Matei povestește despre reacția poliției franceză atunci când au fost înștiințați despre evenimentele prin care cei doi șoferi de TIR au trecut.

”Dupa ce s-au linistit au sunat la politie, in speranta ca vor fi ajutati.. Au fost redirectionati telefonic spre un vorbitor de spaniola, acesta repezindu-i rapid: Sunt morti sau raniti? Nu, nu sunt. Si atunci ce doriti mai exact? Pai…sa ne ajutati, nu ne simtim in siguranta …

A venit Jandarmeria…dupa mai bine de 1.30 h…. Scenariul clasic….in loc sa verifice nr masinii la care oamenii au reusit sa faca poza, cei 2 jandarmi au controlat actele camioanelor, actele marfurilor si vizual au verificat si marfa bielorusului prin ruperea sigiliului de la remorca.”, mai relatează Ilie Matei.

”Începem să ne înarmăm”

Cazul recent nu face altceva decât să scoată în evidență faptul că a crescut criminalitatea pe șoselele franceze. Se pare că autoritățile sunt mai interesate de ce transportă șoferii de TIR decât de viața acestora. La finalul relatării sale, Ilie Matei trage un semnal de alarmă asupra situaței care a degenerat în ultima vreme.

”Cum facem ca sa ne aparam in asemenea cazuri? Incepem sa ne inarmăm? Deja situatia degenereaza si doar reflexul de a fugi in cabina si a se incuia i-a salvat viata colegului nostru.

Foarte important, atacatorii au fizionomii de europeni, nu imigranti.”, a mai scris ”Omul Șoselelor”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI