Pericol uriaș pentru milioane de useri Whatsapp. Ce au reușit să facă hackerii

Pericol uriaș pentru milioane de useri Whatsapp. Ce au reușit să facă hackerii
Aplicația nu este la prima vulnerabilitate descoperită, în ultima perioadă!

Una din cele mai populare aplicații de mesagerie, Whatsapp, are mari probleme de securitate. Cercetătorii spun că WhatsApp Flaw permite Cyber-Stalking-ul prin intermediul statutului online. Firma de securitate cibernetică Traced a descoperit vulnerabilități ale aplicației care pot dăuna grav utilizatorilor.

WhatsApp Flaw prezintă vulnerabilități grave

S-a constatat că WhatsApp are un defect care ar putea permite terților să urmărească utilizatorii, spun cercetătorii în materie de securitate. Problema apare prin caracteristica de statut online a aplicației de mesagerie instantanee. Funcția este disponibilă în mod prestabilit.

Sunt disponibile o listă de aplicații pentru Android și iPhone, precum și unele servicii web care exploatează funcția respectivă. Aceasta, conform celor de la Traced, permite terților să urmărească persoane fără a avea consimțământul acestora. Cyber-stalkers-urile pot utiliza astfel de soluții de urmărire pentru a supraveghea utilizatorii WhatsApp.

Firma de securitate cibernetică Traced a descoperit aplicații și servicii care ar putea fi folosite de cyber-stalkers pentru a urmări când un utilizator devine activ pe WhatsApp.

”Puteți introduce orice număr de telefon mobil. Dacă persoana respectivă folosește WhatsApp, urmăritorul va furniza data și ora exactă în care persoana respectivă a deschis WhatsApp”, a explicat compania într-o postare pe blog.

WhatsApp a furnizat funcția de status online pentru a informa oamenii când sunt online. Cu toate acestea, spre deosebire de celelalte funcții, nu aveți opțiunea de a dezactiva sau modifica statusul dvs. online.

Aceasta este ceea ce ar putea fi exploatat de terți, mai spun cei de la Traced. Această funcție ar putea fi pur și simplu folosită de cyber-stalkers pentru a-i monitoriza constant pe ceilalți, mai spun specialiștii.

Unele trackere de status online din aplicație sunt găsite pentru a permite utilizatorilor să introducă numerele de telefon a două persoane. Acest lucru vă ajută să presupuneți că ambii utilizatori discută între ei în aplicație la un moment dat.

Fără aplicații cyberstalker în Google Play

Google nu permite ca aplicațiile de cyberstalking să fie publicate în magazinul său Google Play. Cu toate acestea, aplicațiile de urmărire online WhatsApp de pe Google Play se prefac ca soluții pentru a anunța când cei dragi sunt online.

Acest lucru nu este cazul urmăritoarelor online bazate pe web. Unele dintre ele sunt promovate clar ca soluție pentru urmărirea conturilor WhatsApp individuale.

Trackerele online pot fi folosite numai pentru a vedea când cineva folosește aplicația. Asta înseamnă că, din fericire, soluțiile de urmărire nu permit unei persoane să-și privească mesajele sau activitatea online.

De asemenea, terții au nevoie de numerele de telefon asociate aplicației utilizatorilor pentru a putea urmări activitatea acestora. Modul în care WhatsApp și-a proiectat caracteristica de status online pare a fi cauza principală pentru a permite accesul acestei forme de cyber-stalking prin soluții de la terți.

Aplicația nu este la prima vulnerabilitate descoperită, în ultima perioadă. La începutul acestei săptămâni, a fost descoperită o altă vulnerabilitate WhatsApp. Vulnerabilitatea permite atacatorilor să suspende conturile individuale de la distanță. Totul se face prin introducerea unor numere de telefon înregistrate.

Aplicația deținută de Facebook a fost criticată și pusă sub semnul întrebării pentru actualizarea politicii sale de confidențialitate, care va permite partajarea unor date personale cu companiile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI