08 apr. 2022 | 16:03

Pericol major pentru omenire descoperit în oceanele planetei. Peste 5.500 de specii au fost identificate de cercetători

Sănătate
Pericol major pentru omenire descoperit în oceanele planetei. Peste 5.500 de specii au fost identificate de cercetători
Oceanele lumii sunt pline de virusuri necunoscute

Pericol major pentru omenire descoperit în oceanele planetei. Peste 5.500 de specii de virusuri noi au fost identificate de cercetători în mostre colectate din aproape toate oceanele lumii. De asemenea, cercetătorii susțin că acestea sunt o mică parte din virusurile care se regăsesc în apele Pământului și care pot afecta omul, plantele și animalele.

Omenirea în pericol. Cercetătorii au descoperit peste 5.500 de virusuri noi în oceanele lumii

O echipă de cecetători au descoperit cel puțin 5.500 de noi virusuri în apele oceanelor. Descoperirea majoră făcută de oamenii de știință deschide calea pentru ca aceștia să lărgească căutările, precum și categoriile de clasificare, întrucât descoperirea este doar o mică parte din ceea ce există în ape.

Cercetarea, condusă de o echipă internațională de oameni de știință, a combinat analizele de învățare automată cu arbori evolutivi tradiționali, cercetând 35.000 de mostre de apă din întreaga lume pentru a identifica noile virusuri care conțin materialul genetic ARN.

Unde se regăsesc descoperirile făcute

Astfel, cercetătorii au anunțat că „a fost studiată doar o mică parte” din miile de specii de virus care pot afecta oamenii, plantele și animalelor.

Descoperirile au fost publicate joi în jurnalul Science și arată că speciile de virus nou descoperite nu numai că au reprezentat cele cinci categorii de virus ARN cunoscute, dar au indicat, în plus, că sunt necesare cel puțin cinci noi categorii pentru a capta diversitatea descoperirilor.

Cercetătorii, obligați să inventeze alte noi categorii de catalogare a virusurilor

De asemenea, câteva sute din speciile de virus ARN descoperite se potrivesc în categoriile existente, iar alte mii de alte specii pot fi acum grupate în cinci noi categorii propuse de cercetători.

Acestea sunt Taraviricota, Pomiviricota, Paraxenoviricota, Wamoviricota și Arctiviricota. S-a subliniat că cea mai abundentă colecție a speciilor de virusuri noi identificați aparține filumului Taraviricota propus.

Taraviricota, regăsit în toate oceanele

Numele propus pentru filum este un semn de cap îndreptat către sursa celor 35.000 de mostre de apă care au permis analiza studiului global care evaluează impactul schimbărilor climatice asupra oceanelor lumii.

„Există atât de multă diversitate nouă aici – și un întreg filum, Taraviricota, a fost găsit peste tot, în toate oceanele, ceea ce sugerează că sunt importante din punct de vedere ecologic”, a declarat autorul principal al studiului, Matthew Sullivan, de la Universitatea de Stat din Ohio, potrivit unui comunicat.

Cum acționează un virus

Oamenii de știință au mai anunțat că virușii acționează în trei feluri: uciderea celulelor, schimbarea modului în care celulele infectate își gestionează energia și transferul genelor de la o gazdă la cealaltă.

Nu în ultimul rând, sistemul de clasificare a virușilor continuă să se dezvolte, pe măsură ce oamenii de știință încearcă, de asemenea, să descopere rolul pe care aceștia îl joacă în oceanele planetei.

Parteneri
Primele imagini cu Iancu Sterp în costum de mire. Fratele lui Culiță radiază de fericire
Redactia.ro
Cele mai ciudate obsesii și superstiții ale marilor artiști! Iată ce făceau Pablo Picasso și Constantin Brâncuși
Click.ro
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu. 'Am băgat foarte mulți bani'
Unica.ro
Grădină la ghiveci. Ce legume poți planta în casă
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
ANAF blochează conturile. Fiscul a verificat peste 10.500 de persoane fizice. La cât ajung sumele confiscate
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cine sunt nașii lui Iancu Sterp și ai Denisei. Ileana și Claudiu Voicu, apariție spectaculoasă la nunta finilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro