Pericol major descoperit in dulciurile de la raft. Lidl, Kaufland, Carrefour și alte magazine retrag aceste produse. Nu le dați copiilor!

Pericol major descoperit in dulciurile de la raft. Lidl, Kaufland, Carrefour și alte magazine retrag aceste produse. Nu le dați copiilor!
Produs retras de pe rafturi din cauza infecției cu salmonella

Un produs foarte iubit de români și consumat de mulți a fost retras de pe rafturi. Potrivit unor anunțuri ANSVSA, acesta a fost scos de la vânzare din cauza unei suspiciuni de contaminare cu Salmonella. Despre ce produse este vorba?

Zeci de cazuri de salmonella din cauza unui produs

Recent, Auchan a retras din România mai multe produse Kinder, cu suspiciune de salmonella, potrivit ANSVSA. Nu cu mult timp în urmă, au fost anunțate câteva zeci de cazuri de salmonella în Europa. Suspiciunile s-au îndreptat că produsele Kinder din Belgia. Acestea au fost retrase de la comercializarea de producătorul Ferrero.

”Motivul retragerii: suspiciune de contaminare cu Salmonella. Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat sunt rugate sa nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia”, a transmis Auchan.

Grupul Ferrero a declarat că a retras de la comercializare o serie de produse Kinder fabricate la uzina de la Arlon, Belgia. Produsele erau vândute mai departe către țări precum Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania, Suedia și Irlanda de Nord.

Centrul național de referință din cadrul Institutului Pasteur, Franța, au identificat 21 de persoane infectate cu salomonella. Dintre acestea, 15 persoane au precizat că au consumat produse Kinder.

„Investigațiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariției simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievați până la această dată”, a precizat Santé Publique France.

Produs retras de pe rafturi din cauza infecției cu salmonella
Grupul Ferrero a declarat că a retras de la comercializare o serie de produse Kinder

Ce produse Kinder sunt vizate

Produsele au fost retrase sâmbătă de pe piața din Marea Britanie de către autoritățile sanitare. Anumite loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise au fost scoase de pe rafturi din cauza unei posibilei legături cu epidemia de salmonella. În cursul zilei de marți, 63 de cazuri de salmonella au fost identificate pe teritoriul britanic, potrivit unui purtător de cuvânt al autorității sanitare.

Purtătorul de cuvânt Fererro a precizat că retragerea produselor de pe piața din Franța a afectat comercializarea a sute de tone de produse cu ciocolată. Sunt vizate următoarele produse: Kinder Surprise de 20g și 100g, Kinder Schoko-Bons, Kinder Mini Eggs și Kinder Happy Moments.

În România, reprezentanții Kaufland, Carrefour, Lidl și Penny, prin Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, informează că Ferrero România recheamă voluntar în România mai multe produse alimentare.

”Ferrero cooperează cu autoritățile europene pentru siguranța alimentară în investigarea unei posibile legături cu un număr de cazuri de salmonella raportate în alte țări. Deși niciunul dintre produsele noastre Kinder puse pe piață nu a fost depistat pozitiv pentru salmonella în România, ca o măsură de precauție Ferrero România a decis să recheme voluntar.

Deoarece tratăm siguranța consumatorilor extrem de serios, cei care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, ci să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat și să solicite contravaloarea acestora, până la data de 07.05.2022 cel târziu. Ne cerem scuze pentru posibilele neplăceri provocate si vă mulțumim pentru înțelegere”, este mesajul celor de la Ferrero România.

De regulă, toxiinfecțiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale. În unele cazuri, acestea sunt însoțite și de febră, în special în primele 48 de ore de la consum.