29 apr. 2021 | 13:15

Cum faci acasă ouă din ciocolată de Paște. Secretul pentru a arăta precum Kinder

Diverse
Cum faci acasă ouă din ciocolată de Paște. Secretul pentru a arăta precum Kinder
Cum faci acasă ouă din ciocolată pentru Paște

Drob, friptură de miel, cozonaci, pască. Cu toții le vom avea de Paște pe masă. Ouăle sau iepurașii de ciocolată, și ei vestitori ai Învierii Domnului și ai primăverii, se vor afla mai degrabă în pungile de cadou oferite celor dragi. Pe ei ne-am obișnuit să-i cumpărăm, nu să-i preparăm. Pentru cei atrași de patiserie, aflați că se pot face și acasă, iar procesul este destul de simplu.

Rețetă de ouă din ciocolată pentru Paște

Cel mai important lucru în pregătirea lor este alegerea ciocolatei. Ea trebuie să fie de o bună calitate atât pentru un gust mai bun, cât și pentru a lucra mai ușor cu ea. De asemenea, este important și ca formele să fie asfel. În cazul lor, înainte de a prepara ouăle, va trebui să fii atent și dacă sunt curate și perfect uscate.

Ingrediente:

  • 500 de grame de ciocolată;
  • forme de ouă;
  • un bol mare;
  • o cratiță;
  • o spatulă;
  • un castron cu apă rece.

Mod de preparare:

Rupe ciocolata în bucăți, într-un castron, și așaz-o peste o cratiță cu apă, aflată deja pe foc. Amestecă încet cu ajutorul unei spatule, până când aceasta se va topi. După ce e gata, scoate vasul de pe foc, pune-l peste alt castron umplut cu apă rece și lasă-l să se răcească acolo preț de un minut. Pentru cunoscători, procedura se numește bain-marie. Toarnă ciocolata în forme, astfel încât să le acopere de la un cap la altul, într-un strat uniform.

În interior mai poți turna un alt tip de ciocolată, pentru un gust mai bun. Introdu formele în congelator pentru 20 de minute, iar după ce timpul s-a scurs lasă-le la temperatura camerei pentru câteva minute. Scoate apoi jumătățile de ciocolată și lipește-le cu ciocolată topită.

Acest pas, deși pare complicat, în realitate este foarte simplu. Ia o lingură, trecea-o prin ciocolată puțin caldă, unge marginile ouălor cu aceasta și lipește jumătățile între ele presând ușor. Acum, pune ouăle rezultate înapoi la congelator. După maximum 20 de minute le poți scoate și decora după preferințe.

Bain-marie

În gastronomie, bain-marie reprezintă un lichid fierbinte folosit pentru a încălzi un recipient care conține felul de mâncare preparat. Deseori, termenul este utilizat și pentru vasul care are lichid fierbinte în el. Această metodă de preparare prezintă avantajul de a evita un transfer de căldură prea brusc.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Cum conduci pe timp de iarnă și ce trebuie să ai în portbagaj
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Adevărul despre Călin Georgescu. Nimeni nu a știut până acum: M-au șocat și pe mine
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro