Pericol descoperit în alimentele din magazine. ANPC trage un semnal de alarmă

Pericol descoperit în alimentele din magazine. ANPC trage un semnal de alarmă
Pericol descoperit în alimentele din magazine. ANPC trage un semnal de alarmă

Atenție, români! ANPC trage un semnal de alarmă. Ce au descoperit oficialii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor la rafturile din magazinele din București și județul Ilfov. Aceste alimente sunt foarte periculoase. 

Pericol descoperit în alimentele din magazine

Situație incredibilă dezvăluită de cei de la ANPC. Experții de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor au descoperit pericolul de la raft: foarte multe alimente expirate au fost lăsate în magazine, pentru a fi procurate. Serviciile de alimentație publică din București și județul Ilfov au fost verificate, în plină pandemie de coronavirus. În urma cercetării amănunțile, oficialii au descoperit o serie de nereguli în magazine.

„Serviciile de alimentație publică din Capitală și județul Ilfov, verificate de ANPC, în contextul pandemic
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorior (CRPCR) București – Ilfov a efectuat, în data de 26 martie, 24 actiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentație publică, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, mai ales în contextul pandemic de Covid-19, ce a generat o serie de măsuri speciale de protecție.”, au scris reprezentanții de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, pe pagina lor oficială de Facebook.

În data de în data de 26 martie 2021, reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorior București – Ilfov au organizat 24 controale la operatorii economici care prestează servicii de alimentație publică, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în contextul pandemic.

Ce abateri au fost făcute și amendate de către comisarii CRPCR

În urma acestor verificări, comisarii CRPCR București – Ilfov au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 avertismente și 26 de amenzi în valoare de 127.000 lei. De asemenea, măsuri drastice au fost luate pentru a opri comercializarea a 365 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 23.000 lei. De asemenea, a fost necesară oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru doi dintre operatorii economici controlați.

Conform site-ului oficial al ANPC, iată care au fost cele mai importante abateri de la reguli au fost:

  • folosirea de produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor, de ex:materii prime cu data limită de consum depășită,
  • materii prime fără elemente de identificare,
  • frigidere și veselă neigienizate, lipsa panoului de protecție la casa de marcat,
  • nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare a produselor,
  • prezența la comercializare a unor preparate culinare finite (supe) păstrate în sticle tip PET,
  • utilizarea unor elemente de instrumentar pentru bucatărie degradat.
  • deficiențe de informare către consumator, de ex:lipsa informării cu privire la ingredientele cu potențial alergen, la raft
  • lipsa informării cu privire la faptul ca preparatele provin din produse decongelate
  • lipsa afișării date limită de consum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI