Alimente periculoase la raft. Autoritățile sunt în alertă, nu consumați aceste produse

Alimente periculoase la raft. Autoritățile sunt în alertă, nu consumați aceste produse
Alimente periculoase la raft. Autoritățile sunt în alertă, nu consumați aceste produse

Zilele trecute, comisarii ANPC Brașov au amendat supermarketul Profi din Predeal, după ce au găsit mai multe nereguli. Sute de alimente aveau termenul de valabilitate depășit.

Comisarii fuseseră informați că cei de la Penny vând ciocolată expirată, însă când au ajuns la Profi au avut parte de o surpriză.

Alimente expirate, puse la vânzare

„Este un agent economic care a mai fost verificat de noi în ultimele luni și au fost descoperite anumite probleme. Din păcate, astăzi am găsit o cutie cu un număr important de ciocolate expirate, foarte multe prăjituri depozitate la o temperatură de 15 grade, mult peste cea data de producător și un cărucior întreg de produse lactate care sunt depozitate la o temperature ambientală, mult peste cea admisă”, a declarat comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, citat de brasovtv.com.

În urma controalelor și descoperirii alimentelor alterate și care reprezintă un pericol pentru consumul larg al populației, reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat supermarketului amenzi de 4.000 de lei.

În plus, ciocolatele, mai multe lăzi cu prăjituri și aproximativ 30 de kg de produse neconforme au fost oprite de la comercializare. Dacă aceste probleme vor fi sesizate și pe viitor, se poate ajunge până la suspendarea activității, a mai declarat Sorin Susanu.

Alimente expirate, găsite în grădinițe

Tot la începutul acestui an, mai multe baxuri cu pește aproape expirat au fost livrate la mai multe instituții de învățământ din Chișinău.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a avertizat că dacă acest lucru se mai repetă, îl va demite pe șeful-adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

‘Tare intortocheata treaba la voi. Haideti sa facem in felul urmator, daca ajunge vreun produs alterat in vreo institutie de invatamant, dvs nu asteptati, ati scris cerere si ati plecat din functie. Va preintampin public’, a spus Ion Ceban.

Noul pericol din alimentele procesate, descoperit de Mihaela Bilic

„Pentru că ăsta e marele avantaj într-o eră în care toată lumea caută etichete curate, să poți să te folosești de chimie și tehnologie fără ca nimeni să știe. Cel mai simplu exemplu de astfel de auxiliar tehnologic este enzima numită trans-glutaminază.

Numele poate nu vă spune nimic însă efectul ei este miraculos: să iau resturi de carne de calitate îndoielnică, se amestecă cu această enzimă și după câteva ore rezultă o bucată de carne care poți să juri că este mușchiul cel mai scump.

Enzima funcționează ca un lipici ce transformă carne mărunțită în fleică de carne de categoria I. Și în cazul produselor lactate există enzime lactice care sunt folosite pentru a reconstitui calupul de brânză/cașcaval pornind de la resturi rămase din fabricarea altor brânzeturi”
Mihaela Bilic (Sursa: facebook.com)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI