Performanță istorică realizată de Simona Halep. Ce a reușit fostul lider mondial

Performanță istorică realizată de Simona Halep. Ce a reușit fostul lider mondial
Simona Halep a reușit să încheie în Top 20 WTA pentru al nouălea an consecutiv, în ciuda unui sezon presărat cu accidentări

Performanță istorică realizată de Simona Halep. Fostul lider mondial a avut un an presărat cu accidentări. Problemele medicale au forțat-o să nu ia startul în turnee majore, iar recuperarea n-a fost una ușoară. Halep a ieșit din Top 10 la un moment dat, dar pe finalul sezonului a reușit să obțină poziția 20, după finala de la Transylvania Open și semifinala de la Linz. Totuși, românca a stabilit și o performanță specială, ce o plasează într-un alt Top 10 al tuturor timpurilor.

Performanță istorică realizată de Simona Halep

Performanță istorică realizată de Simona Halep. Jucătoarea din Constanța a ajuns la capătul unuia dintre cele mai dificile sezoane din cariera sa. Accidentările i-au dat peste cap toate obiectivele anului. Halep a fost silită să stea „pe tușă” vreme de 3 luni, a pierdut participarea la turnee importante, dar și multe locuri în ierarhia WTA.

Deși începuse 2021 de pe locul 2 mondial, Simona Halep ieșise la un moment dat chiar din Top 20, prima oară din 2013 încoace. Spre finalul sezonului, soția lui Toni Iuruc a reușit să mai recupereze. Esențiale au fost finala jucată la Transylvania Open, dar și semifinala turneului de la Linz.

Deși trebuia să participe la un turneu demonstrativ în Africa de Sud, pe 18 și 19 decembrie, Simona Halep a decis să nu mai facă deplasarea. Apariția variantei Omicron de Covid-19 a îngrijorat-o și îi ridică semne de întrebare chiar și în legătură cu debutul sezonului viitor și Australian Open.

Ce a reușit fostul lider mondial

Nu mai particip la niciun turneu! Stau acasă. Mă antrenez în București, nu plec. Doar în weekend, să mă relaxez. Sunt schimbări de la zi la zi, dar mai este o lună până la Australian Open. Sper să dispară carantina, nu-mi place deloc! M-ar încurca mental!

Am crezut că scăpăm de virus, dar a apărut această nouă versiune, care ne-a debusolat puțin. Am înțeles că nu este atât de periculoasă, din câte am citit. Sper să terminăm cu tot în viitorul apropiat, e stresant pentru toată lumea”, a spus Simona Halep.

Totuși, Simona Halep a continuat să scrie istorie, chiar și în contextul unui an dificil. Jurnaliștii de la Tennis Magazine amintesc că sportiva noastră termină în top 20 WTA pentru al nouălea an la rând. De asemenea, în 2021, Simona a reușit să ajungă la 373 de săptămâni consecutive petrecute în top 10 WTA, înainte de a-l părăsi.

Acest lucru o plasează pe un onorant loc 8 la acest capitol, în întreaga istorie a tenisului feminin. Lidera acestui clasament este, de departe, Martina Navratilova, cu 1.000 de săptămâni petrecute în Top 10 mondial. Ea este urmată de Christ Evert, 746 săptămâni și Steffi Graf, cu 625 de săptămâni.

Jurnaliștii americani consideră că fanii româncei au motive să fie optimiști, prin  prisma rezultatelor obținute pe finalul anului.

Românca a câștigat 13 din ultimele 17 meciuri ale anului. Dacă-și va menține forma din finalul lui 2021 și în 2022, e doar o chestiune de timp pentru ca ea să înceapă o nouă serie în Top 10”, a notat sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI