Performanță istorică pentru România la JO 2020. Ce record a reușit Claudia Nechita

Performanță istorică pentru România la JO 2020. Ce record a reușit Claudia Nechita
Performanță istorică pentru România la JO 2020. Ce record a reușit Claudia Nechita

Performanță istorică pentru România la JO 2020. Olimpiada de la Tokio va intra în istoria boxului românesc. Chiar dacă nu a câștigat, deocamdată, nicio medalie, pugilista Claudia Nechita a reușit deja o premieră în acest sport, pentru țara noastră. Reușita a venit în urma luptei câștigate împotriva sportivei din Somania, Ramla Ali.

Performanță istorică pentru România la JO 2020

România are și vești bune la JO 2020. Deși avem doar doi reprezentanți în întrecerea de box, țara noastră a înregistrat deja o performanță istorică. Din păcate, la băieți, Cosmin Gârleanu a pierdut în optimi, la categoria 52 de kilograme, în fața bulgarului Daniel Asenov, dublu campion european. Însă, la fete, Claudia Nechita a adus prima victorie la Olimpiadă din istoria boxului feminin românesc. Pugilista de 27 de ani a întâlnit-o, în limitele categoriei 57 de kilograme, în optimile de finală, pe reprezentanta Somaliei, Ramla Ali. Adversara era fostă campioană a Marii Britanii în 2016 și neînvinsă la profesioniști.

Claudia a dominat partida, iar la final toți cei 5 arbitri-judecători i-au acordat victoria. În sferturile de finală, Nechita o va întâlni pe japoneza Sena Irie. Lupta va avea loc miercuri, 28 iulie. Învingătoarea va fi sigură de medalia de bronz, în cadrul turneului olimpic de box neexistând vreo luptă pentru stabilirea locului 3. Pentru Claudia Nechita ar fi o recompensă uriașă pentru eforturile făcute pentru a ajunge până aici. Și oportunitatea de a duce o viață mai bună, ea fiind crescută doar de bunică.

Ce record a reușit Claudia Nechita

Claudia Nechita s-a născut la Câmpulung, unde a și început să practice boxul. Ulterior, ea a fost legitimată la CSA Steaua București. Antrenorul Adrian Lăcătuș a dezvăluit, la un moment dat, că drumul către performanță a fost dificil pentru eleva lui. De altfel, acesta a găzduit-o, practic, în familia sa, vreme de 4 ani.

Mi-a povestit că, pe la 12-13 ani, a început să-și caute de lucru ca să aibă din ce trăi. Se ducea la câmp, la cosit, la spart lemne. Mama ei a plecat să-și trăiască viața, iar pe Claudia a crescut-o bunica, la Câmpulung Muscel, unde a și descoperit boxul”, a declarat Adrian Lăcătuș.

Visul Claudiei Nechita este să titlul olimpic și, odată cu acesta, renta viageră dată de statul român.

Asta îmi doresc, să iau o medalie la Olimpiadă şi spoi să iau renta viageră. Mi se pare cea mai şmecheră chestie. Cred că tot ceea ce facem, facem pentru bani, că e imaginea, că e faima, dar toate trec prin stomac. Aş face orice numai ca să ies campioană olimpică, îmi doresc foarte mult”, a spus Claudia Nechita pentru Antena Sport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI