Percheziții DNA la RAR, în 10 judeţe din Moldova şi Muntenia. Mai multe mașini au trecut inspecția fără să se prezinte la teste

Percheziții DNA la RAR, în 10 judeţe din Moldova şi Muntenia. Mai multe mașini au trecut inspecția fără să se prezinte la teste
Percheziții DNA la RAR, în 10 judeţe din Moldova şi Muntenia

DNA a efectuat percheziții la RAR în 10 județe din Moldova și Muntenia. Perchezițiile începute miercuri dimineață vizează fapte de corupție. Sunt vizate înmatriculările de mașini necorespunzătoare tehnic. În majoritatea cazurilor, mașinile nici măcar nu erau prezentate pentru inspectare, așa cum prevede legea.

Percheziții DNA la RAR

Începând de miercuri dimineață, procurorii DNA au demarat percheziții în 10 județe din Moldova și Muntenia. Potrivit surselor, perchezițiile au loc în Galați, Bacău, Vaslui, Vrancea, Brăila, Iași, Neamț, Buzău, Botoșani și Suceava.

Sursele judiciare afirmă că descinderile sunt efectuate au ca scop probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu obținerea inspecției ITP. Mulți conducători auto au trecut inspecția fără a prezenta mașinile.

De asemenea, anchetatorii mai au în vedere și cazurile în care șoferii trec inspecția ITP, chiar dacă autovehiculele nu corespund din punct de vedere tehnic. În aceste cazuri sunt implicați și funcționari de la Registrul Auto Român.

În urma perchezițiilor efectuate de DNA, mai multe persoane au fost reținut, iar în momentul de față sunt audiate. Printre ei se află și șefi de filiale RAR, dar și oameni de afaceri sau persoane fizice ce au beneficiat de astfel de servicii ilegale.

Percheziții în toată Moldova la RAR

După ce mașini cu probleme tehnice ar fi trecut de inspecția celor de la RAR, procurorii DNA au efectuat percheziții în toată Moldova. Mai mulți suspecți sunt audiați. Perchezițiile au loc în 28 de locații din mai multe județe.

Procurorii au fost prezenți și la sediul RAR din Vaslui în această dimineață, pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu obținerea inspecției ITP pentru mașini ce nu corespund din punct de vedere tehnic sau fără prezentarea mașinilor. Complici la aceste fapte sunt și unii funcționari RAR.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada 2020-2021.

În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 locaţii, situate pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, I.G.P.R – Direcţia de Operaţiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Vaslui şi Argeş şi Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău.   Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, transmite DNA, printr-un comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI