Percheziții ample la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. La baza acestora ar fi decesul unui făt

Percheziții ample la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. La baza acestora ar fi decesul unui făt
Percheziții ample la Maternitatea Cuza Vodă din Iași

În acest moment, se desfășoară o serie de percheziții la Maternitatea Cuza Vodă. Potrivit „BZI”, polițiștii au descins în spital. Conform surselor, perchezițiile ar fi făcute pentru culpă medicală. Este vorba despre cazul unei femei de 35 de ani, căruia i-ar fi murit bebelușul. Femeia ar fi fost gravidă în 35 de săptămâni.

Percheziții la Maternitatea Cuza Vodă

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale IPJ Iași efectuează percheziții într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și vătămarea fătului. Polițiștii fac percheziții în multiple cabinete medicale din cadrul Maternității. Potrivit acelorași surse, vizat este  Prof.univ.dr. Mircea Onofriescu. Evenimentul care ar fi stat la baza perchezițiilor ar fi fost decesul unu bebeluș ce a murit săptămâna trecută.

„De fiecare dată când a venit s-a constatat că fătul era viu şi nu avea niciun motiv de internare. După ultima examinare, femeia a stat acasă 2-3 zile, iar după 3 zile a constatat absenta mișcărilor fătului. Ulterior s-a internat la Maternitatea Cuza Vodă pentru a se aprecia care este evoluţia sarcinii. A insistat ca să nască prin cezariană, nu am fost de acord cu acest lucru la a treia naştere şi doamna a născut în prezentaţie craniană. Fătul s-a orientat în poziţia optimă pentru naştere. I-amn asigurat analgezie peridolară, confortul cel mai bun. Eu personal am avut 10-15 sarcini cu oprire evoluţie. Eu ştiu prin ce trece şi doctorul, şi familia dar şi femeia. I-am asigurat tot confortul necesar naşterii deşi ea solicita cezariană”, spune Prof.univ.dr. Mircea Onofriescu.

Declarațiile managerului Spitalului Cuza Vodă

Robert Dâncă, Managerul Spitalului Cuza Vodă din Iași, a oferit declarații presei cu privire la situația actuală.

„Se vor face verificări în ceea ce priveşte neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, conform fisei postului şi atribuţiilor din procedura şi protocolul în baza cărora ne îndeplinim atribuţiile, de anumiţi angajaţi ai Spitalului Cuza Voda Iaşi, în baza cărora s-au ridicat anumite documente pentru a confirma sau infirma aceste lucruri. De precizat, în acelaşi timp, că suntem cea mai mare maternitate din România, unde avem aproximativ 15.000 cazuri pe an, 6.000 de naşteri efectiv, şi cea mai mare din Moldova ca spital. În rest, sunt situaţii care fiecare pacient poate considera că nu li se respectă anumite drepturi prevăzute în norme.

Suntem în paralel şi cu o anchetă internă. Verificăm aceste lucruri, dacă se confirmă fiecare va răspunde pentru anumite culpe medicale. Eu că şi manager şi corpul medical facem tot ce este posibil să avem un act medical de calitate aşa cum este normal. Deşi ne aflăm într-o situaţie complicată, nu suntem spital Covid, avem toate circuitele necesare. Am avut paciente cu Covid-19. Medicii şi-au făcut treaba la nivel de calitate maximă. Am avut cazuri în care copii născuţi la 500 grame au plecat acasă sănătoşi. Acest lucru confirma foarte clar că în spital se lucrează la calitate maximă.