Percheziții de amploare în cazul unor persoane bănuite de contrabandă. Peste 2 tone de tutun au fost confiscate

Percheziții de amploare în cazul unor persoane bănuite de contrabandă. Peste 2 tone de tutun au fost confiscate
2,5 tone de tutun confiscate în urma perchezițiilor

În cursul zilei de marți, polițiștii din Călărași au efectuat trei percheziții, în cazul unor persoane bănuite de contrabandă. În urma acestora, oamenii legii au confiscat circa 2,5 tone de tutun, în valoare de peste un milion de lei, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție.

2,5 tone de tutun confiscat

Potrivit aceleiași surse, persoanele sunt bănuite că ar fi importat, prelucrat și comercializat tutun în mod ilegal încă din luna septembrie a anului trecut. La acțiune au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

„La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţul Călăraşi, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi importat şi comercializat în mod ilegal tutun. În fapt, în perioada septembrie 2021-prezent, persoanele în cauză ar fi desfăşurat activităţi de achiziţionare, transport, prelucrare şi comercializare a produselor din tutun.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat 2.413 kg de tutun, în valoare de 1.109.980 de lei, 11.000 de tuburi filtre şi o instalaţie specializată de tocare şi prelucrare a tutunului”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, Bianca Mihaela Ghiveci.

Percheziții în mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală

Pe 12 ianuarie, polițiștii și procurorii din județul Prahova au efectuat 15 percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Prejudiciul stabilit de autorități este în jur de 700.000 de lei, reprezentat TVA pe plată și impozit pe profit.

„În fapt, în perioada anilor 2011 – 2017, persoanele bănuite au desfăşurat activităţi economice cu materiale de construcţii, deşeuri metalice şi prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidenţă contabilă şi declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, de la agenţi economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat”, arată sursa citată.

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Prahova au pus în executare 15 mandate de percheziții domiciliară în municipiul Brașov și în județele Mehedinți, Prahova, Ilfov și Galați, potrivit Inspectoratului de Poliție Prahova. La activități au participat jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și Mehedinți.