Percheziții de amploare în patru județe și în București într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Prejudiciul se ridică la aproape 150.000 de euro

Percheziții de amploare în patru județe și în București într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Prejudiciul se ridică la aproape 150.000 de euro
Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

În cursul zilei de astăzi, oamenii legii au efectuat 15 percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor. Acestea au avut loc în Capitală și alte patru județe din țară. Prejudiciul estimat este de 709.228 de lei, reprezentat de impozit pe profit și TVA de plată.

Percheziții în București și patru județe

Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au pus în executare 15 mandate de percheziții domiciliare județele Mehedinți, Ilfov, Galați, Prahova și municipiul București, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. La acțiune participă jandarmii in cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și Mehedinți.

„În fapt, în perioada anilor 2011 – 2017, persoanele bănuite au desfăşurat activităţi economice cu materiale de construcţii, deşeuri metalice şi prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidenţă contabilă şi declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale, de la agenţi economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat”, arată sursa citată.

Bărbați suspecți că au furat telefoane în valoare de 10.000 de euro

În cursul zilei de ieri, polițiștii din Focșani au efectuat percheziții la persoane suspectate că ar fi furat telefoane în valoare de 10.000 de euro, chiar în noaptea de Ajun. În urma cercetărilor, oamenii legii au ajuns la concluzia că aceleași persoane au sustras telefoane și din alte magazine din alte județe.

Potrivit polițiștilor, în noaptea de 24 spre 25 decembrie, în jurul orei 03:00, trei persoane au spart geamul unui magazin din municipiul Focșani, de unde au furat 20 de telefoane mobile, de diferite mărci. Prejudiciul cauzat de aceștia se ridică la 10.000 de euro. În urma activităților desfășurate, polițiștii i-au depistat pe cei trei, în Gara Focșani. Este vorba despre doi tineri, de 17 și 19 ani, respectiv un bărbat de 32 de ani.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit, în apartamentele lor, 12 telefoane mobile, 3 tablete și înscrisuri care reprezintă contracte de amanet. Toate cele găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, aceiași trei ar fi încercat, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie, să pătrundă într-un magazin din Buzău, prin același mod de operare, cu intenția de a sustrage bunuri. Până în prezent au fost recuperate 14 telefoane și 3 tablete.