Pep Guardiola, pe urmele lui Mircea Lucescu. Ce performanță a atins antrenorul lui Manchester City

Pep Guardiola, pe urmele lui Mircea Lucescu. Ce performanță a atins antrenorul lui Manchester City
Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a pe urmele lui Mircea Lucescu în topul celor mai multe trofee câștigate de un tehnician

Pep Guardiola, pe urmele lui Mircea Lucescu. Antrenorul lui Manchester City și-a condus echipa spre un nou titlu de campioană în Premier League. Este cel de-al patrulea din ultimii cinci ani pentru gruparea de pe Etihad. Cu această ocazie, Guardiola a câștigat cel de-al 32-lea trofeu din cariera de antrenor și ocupând locul 3 într-un top all-time al treofeelor obâinute de tehnicieni.

Pep Guardiola, pe urmele lui Mircea Lucescu

Pep Guardiola, pe urmele lui Mircea Lucescu. Duminică, a avut loc ultima etapă în Premier League, decisivă pentru stabilirea campioanei, în condițiile în care între Manchester City și Liverpool era o distanță de doar un punct. Totul s-a tranșat după două partide pline de dramatism.

Echipa lui Guadiola, City a fost condusă cu 0-2 pe teren propriu de Aston Villa, formație antrenată de Steven Gerard, fostul căpitan al „cormoranilor”. În doar 6 minute, în repriza a doua, „cetățenii” au întors scorul, Gundogan marcând golul izbăvitor în minutul 81 și aducând cel de-al patrulea titlul în cinci ani pentru gruparea de pe Etihad. Victoria lui Liverpool cu 3-1 în fața celor de la Wolves n-a mai contat, în aceste condiții, echipa lui Klopp fiind nevoită să se mulțumească doar cu locul 2.

Ce performanță a atins antrenorul lui Manchester City

Pep Guardiola a fost în culmea fericirii la finalul partidei, izbucnind și în lacrimi. El n-a mai ținut cont de modestie și a declarat direct că „suntem niște legende”.

„Totul s-a schimbat când am marcat primul gol. Aveam nevoie de Gundogan, știam că el poate rupe echilibrul.

Suntem niște legende! Când câștigi titlul în Premier League de patru ori în cinci sezoane, știi că e ceva special. Totul li se datorează fotbaliștilor. Nimeni nu ne va uita vreodată. Primul trofeu a fost cucerit la mare distanță de rivale, acum e ceva și mai deosebit, emoții mari alături de fani.

Magnitudinea reușitei noastre este definită și de nivelul adversarei. Nu am văzut în viața mea o echipă ca Liverpool. Știu că le e greu, dar trebuie să îi felicit. Ei ne-au ajutat să fim o echipă mai bună”, a spus Pep Guardiola, potrivit Sky Sports.

Cu această ocazie, Guardiola a cucerit cel de-al 32-lea trofeu din carieră. În clasamentul all-time al numărului de trofee cucerite, tehnicianul de 51 de ani se află pe locul 3, în urma lui Mircea Lucescu (76 de ani), creditat cu 36 de trofee. Pe prima poziție se află Sir Alex Ferguson (80 de ani), legendarul antrenor de la Manchester United, cu 49 de trofee.

„Pep ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson. La 50 de ani și la ritmul în care câștigă, nu va fi o problemă. E inteligent, întotdeauna se duce acolo unde își poate construi echipa, unde are toate resursele. Și la joc, și la trofee, e mereu foarte sus. Întreaga lui carieră a rămas la cel mai înalt nivel. Barcelona, Bayern, Manchester City. Așa va fi până la capăt”, a afirmat Mircea Lucescu, anul trecut, conform gsp.ro.

Remarabil e faptul că Guardiola a adunat aceste trofee în doar 13 ani de antrenor, în timp ce Lucescu a avut nevoie de 41 de ani, iar Ferguson de 39 de ani.