Mircea Lucescu, atac dur la „granzii” Europei: „S-au eschivat”. Ce l-a nemulțumit pe antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, atac dur la „granzii” Europei: „S-au eschivat”. Ce l-a nemulțumit pe antrenorul lui Dinamo Kiev
Mircea Lucescu a condus-o pe Dinamo Kiev printr-un „turneu pentru pace” prin Europa jucând mai multe partide amicale caritabile, în beneficiul victimelor războiului din Ucraina

Mircea Lucescu, atac dur la „granzii” Europei. Tehnicianul de la Dinamo Kiev a participat cu echipa sa la un „turneu pentru pace” prin Europa. Campioana Ucrainei a întâlnit mai multe echipe în cadrul unor meciuri amicale caritabile, printre care și CFR Cluj. Dar în programul inițial al grupării lui Mircea Lucescu erau trecute și formații imense, ca PSG, Barcelona sau Manchester City care n-au mai răspuns apelului făcut de echipa din Kiev.

Mircea Lucescu, atac dur la „granzii” Europei

Mircea Lucescu, atac dur la „granzii” Europei. Pe fondul războiului din Ucraina, Il Luce a reușit să-și reunească jucătorii de la Dinamo Kiev în București. Tehnicianul de 76 de ani s-a implicat activ în aducerea acestora departe de ororile invaziei militare ruse în țara vecină.

În ciuda situației dificile, cu campionat anulat și „exilați” în alte țări, Mircea Lucescu nu-și pune problema să renunțe la banca tehnică a celor din Kiev.

„Am contract până în 2024, deocamdată nu pot să las echipa în haosul ăsta. Oferte există, foarte serioase… Am avut și de la Fenerbahce! Dar momentan lucrurile nu mai sunt valabile.

Eu nu pot să las Dinamo Kiev în situația asta. Pentru nimic în lume. Ar fi un semn de lașitate. Plus de asta eu am trecut prin toate în fotbal. Și prin războaie… Dar niciodată n-am trecut printr-o situație în care să joc în competiții europene fără să am meciuri în campionat. Acum este vorba de un alt timp de organizare. Am nevoie de un meci la nivel important în fiecare săptămână”, a declarat Il Luce în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

„S-au eschivat”. Ce l-a nemulțumit pe antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu și-a condus echipa într-un „turneu pentru pace” prin Europa. Scopul acestuia a fost strângerea de fonduri pentru victimele războiului din Ucraina, dar și de atragere a atenției opiniei publice europene asupra ororilor ce se petrec în țara atacată de Rusia.

Inițial, formația lui Lucescu spera să joace meciuri amicale caritabile inclusiv cu o serie de „granzi” ai Europei, PSG, Barcelona, Manchester City, Milan sau Ajax. Dar oficialii acestora s-au eschivat, motivând programul încărcat, lucru care l-a dezamăgit și supărat pe tehnicianul român, după cum a declarat într-un interviu apărut în presa germană, realizat de reporterul special de la Playsport, Justin Gafiuc.

”Sunt dezamăgit. Ne-am așteptat la mai multă deschidere de la echipele mari de pe continent. Partidele aveau și rolul de a atrage atenția lumii fotbalistice că în Ucraina se întâmplă lucruri groaznice. Era un prilej de a arăta empatie și simpatie pentru un popor lovit puternic de război. Se puteau strânge fonduri pentru ajutorarea refugiaților sau a copiilor rămași în Ucraina. Din păcate, au răspuns pozitiv doar echipe din Polonia, Turcia, România, Croația. Estonia și Elveția. Dortmund e singurul club de anvergură care a acceptat un meci cu Dinamo Kiev”.

Am discutat peste tot, dar s-au eschivat și ne-au răspuns că n-au timp sau că nu-i ajută programul, deși erau cluburi ieșite din cupele europene, care ar fi putut găsi o dată disponibilă la mijloc de săptămână. Ar fi fost meciuri care transmiteau un mesaj de pace”, a spus Mircea Lucescu, conform Playsport.ro.

Mircea Lucescu va primi, pe 31 mai, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, scrie ziare.com. Soția tehnicianului, Neli Lucescu, este fiica unor renumiți profesori din orașul gorjean.