25 ian. 2024 | 13:12

Pentru ce fapte te poate opri Poliţia Locală în trafic? Un poliţist de la Rutieră explică exact VIDEO

Social
Pentru ce fapte te poate opri Poliţia Locală în trafic? Un poliţist de la Rutieră explică exact VIDEO
Pentru ce fapte te poate opri Poliţia Locală în trafic? Un poliţist de la Rutieră explică exact

La finalul lui 2022, Codul Rutier a fost modificat! Poliţiştii locali au dreptul să dea amenzi conducătorilor auto, dar doar în anumite condiții, conform Legii 335/2022. Așadar, proprietarii de autovehicule au obligația legală de a furniza agentului constatator polițist local informații privind persoana care conduce vehiculul, nu doar agenților de la Rutieră. Iată pentru ce fapte te poate opri Poliţia Locală în trafic!

Poliţia Locală poate da amenzi în trafic

Legea modificată în decembrie 2022 arată faptul că poliția locală are dreptul de a opri un autoturism în trafic. De asemenea, în articolul 7 este precizat că rolul poliției locale este de a asigura fluență traficului. Drept urmare, în ultimul an, mulți șoferi au primit amenzi usturătoare din partea polițiștilor locali. 

Majoritatea conducătorilor care au produs contravenții au fost de părere că doar poliția rutieră îi poate amenda. Ei bine, lucrurile stau diferit! Poliţiştii locali au dreptul de a aplica amenzi de până la 2.900 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi de până la 14.500 de lei, în cazul persoanelor juridice. 

Citește și: Amenda primită de un bărbat care a dat zăpada din fața unui magazin. Poliția i-a pus cătușele

„La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice”, se arată în Codul rutier.

Citește și: Cât alcool ai voie să consumi înainte de a te urca la volan? Se schimbă limita la nivel european

Pentru ce abateri pot da amenzi conducătorilor auto

În schimb, un poliţist de la Rutieră a explicat în ce situații are dreptul poliția locală să oprească șoferii în trafic și să-i amendeze. Iată explicațiile în video-ul de mai jos: 

„Oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculului într-o zonă interzisă. Astfel, poliţistul de la Locală, are dreptul să te sancţioneze, să îţi ceară documentele în cazul în care ai încălcat astfel legea. Dar ce se întâmplă cu punctele de penalizare? Ei bine, au dreptul să aplice puncte de penalizare, care se implementează în baza de date şi îţi apar pe permis. Procesele verbale se trimit de către agenţii locali la Poliţia Rutieră. Astfel, la 15 puncte acumulate de la Poliţia Locală, se suspendă dreptul de a conduce.”

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Tradiții în Sâmbăta Luminată. Ce nu avem voie să facem azi sub nicio formă
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Lege pentru toți șoferii din România. INTERZIS pentru cei care trebuie să facă ITP-ul
Capital.ro
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală, surprinse în mai multe județe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Schimbări la CNAS. Cardul de sănătate se mută pe telefon
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro