Pensionarii au ieșit în stradă! Se întâmplă chiar acum, la Piața Victoriei

Pensionarii au ieșit în stradă! Se întâmplă chiar acum, la Piața Victoriei
Pensionarii protesteaza in fata Guvernului

Pensionarii au ieșit în stradă. Federaţia Naţională a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România, organizează, joi, un protest în Piața Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Aceștia sunt nemulţumiţi de decizia Guvernului de a majora pensiile cu un procent mult mai mic decât hotărârea Parlamentului.

Proteste în Piața Victoriei. Pensionarii cer mărire de 40% a pensiilor

Pensionarii au ieșit în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva deciziei Guvernului care a hotărât să mărească pensiile cu un procent mult mai mic ca acela care ar fi trebuit.

Manifestaţia este programată să înceapă la ora 10:00 şi sunt așteptați să participe aproximativ 100 de pensionari, nemulţumiţi de nivelul până la care Guvernul a decis să majoreze pensiile din data de 1 septembrie, a precizat liderul FNPR, Preda Nedelcu.

Pensionarii solicita cresterea pensiilor cu 40%, nu cu 14%, asa cum a hotarat guvernul Orban
Pensionarii solicita cresterea pensiilor cu 40%, nu cu 14%, asa cum a hotarat guvernul Orban

Pensionarii vor să se respecte hotărârea adoptată de Parlament

Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, ca revendicare de „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, vor solicita Guvernului României „să fie respectată hotărârea adoptată de Parlamentul României privind majorarea valorii punctului de pensie la suma stabilită în articolul 86 al Legii 127 din 2019, adică punctul de pensie să reprezinte 1.775 de lei, şi nu atât cât a stabilit Guvernul prin Ordonanţa 136 din 15 august”.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România a spus că subiectul majorării pensiilor este solicitare a pensionarilor, după ce nemulţumirile formulate săptămâna trecută de cele două organizaţii de pensionari faţă de acţiunile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale au fost rezolvate de către autorități.

Mărirea punctului de pensie, singura solicitare a pensionarilor

Astfel că protestele de azi ar fi avut programate şi alte revendicări, însă după conferinţa de presă, de săptămâna trecută, de la Ministerul Muncii s-au deblocat fondurile prevăzute de lege, pentru acordarea de ajutoare pentru pensionari.

Parlamentarii au votat, marţi, 22 septembrie, majorarea pensiilor cu 40%, după ce au adoptat o serie de amendamente aduse de PSD la rectificarea bugetară care stabilea o creştere de doar 14%, astfel a rămas în vigoare Legea sistemului public de pensii, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40%.

Ludovic Orban, despre mărirea pensiilor cu 14%

Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate astea, deşi repet, eu nu cunosc o altă ţară europeană în care să se fi luat o decizie similară, Guvernul va creştere pensiile şi va creşte pensiile cu un procent consistent, de 14%. Este o creştere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanţa, atât pe anul viitor, cât şi pe anii care vor urma.

În ceea ce priveşte alte creşteri ulterioare, orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. Vă readuc aminte că România are nevoie de acces la finanţări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare suportării cheltuielilor bugetului de stat, bugetului de pensii, bugetului de şomaj şi altor categorii de bugete„, spunea premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI