Gest extrem al unui pensionar ca tu să mergi să votezi

Gest extrem al unui pensionar ca tu să mergi să votezi
FOTO: mediafax.ro

Un pensionar din Capitală a mers pe jos 500 de kiloetri pentru a-i îndemna pe români să meargă la vot pe data de 26 mai. Bărbatul de 58 de ani a pornit la drum pe 1 aprilie și spune că în timpul marșului a slăbit 15 kilograme.

Când vine vorba despre alegerile din 26 mai și intenția de a merge la vot, părerile în rândul cetățenilor sunt împărțite, mai ales că în aceeași zi vor fi și alegerile europarlamentare, dar și referendumul pentru Justiție, care are 2 teme: – interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție; – interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe.

Mulți sunt de părere că un astfel de referendum este inutil, de vreme ce Constituția ar trebui modificată în cazul în care românii ar vota Da la cele două teme propuse de președintele Klaus Iohannis. Alții cred că ar fi bine ca Legea fundamentală să fie schimbată, pentru a nu mai permite celor care au condamnări să ocupe funcții de conducere în stat.

Un pensionar a mers pe jos 500 de kilometri pentru a îndemna românii să iasă la vot

Mihai Manolea, un pensionar din Capitală, este convins că persoanele condamnate sau care au dosare penale nu trebuie să conducă țara. Tocmai de aceea a făcut un gest extrem pentru a convinge românii să voteze pe 26 mai. Bărbatul a plecat pe jos de la București la Cluj-Napoca în „Marşul deşteptării naţiunii române.”

„Am mers zilnic între 8 şi 12 ore pe jos, în medie 50 de km, într-un maraton civic, în Marşul deşteptării naţiunii române, prin care am dorit să transmit un mesaj poporului român, ca în 26 mai oamenii să iasă la vot. Dacă eu am mers pe jos 500 de km între Bucureşti şi Cluj-Napoca şi ei pot ieşi la urme câteva sute de metri până la secţia de votare.

Am ales Cluj-Napoca deoarece de aici au fost anul trecut primii oamenii care au plecat într-un marş al speranţei până la Bucureşti, iar iniţiativa mi-a plăcut şi am vrut să le întorc acest marş clujenilor. Eu nu am nicio apartenenţă politică, aşa că le transmit românilor să aleagă oameni curaţi, tineri, noi, care să nu aibă dosare penale. Să nu mai voteze penali”, a declarat pensionarul în momentul sosirii la Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI