Iohannis a ieșit la declarații. Președintele a stabilit temele pentru referendum

Iohannis a ieșit la declarații. Președintele a stabilit temele pentru referendum
Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi, de la ora 14:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului a anunțat temele pentru referendumul din data de 26 mai.

UPDATE / Ce a declarat președintele Klaus Iohannis:

„Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele 2 probleme de interes național care vor fi supuse consultării populare la referendum.

Prima, interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

A doua, interzicerea adoptării de guvern a OUG-urilor în domeniul infracțiunilor, pedepselor, corelată cu dreptul altor autorități de a sesiza CCR cu privire la ordonanțe.

Aceste două teme vor fi supuse consultării publice. Cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanele condamnate de fapte de corupție să li se șteargă efectele condamnărilor. Românii au arătat că nu acceptă corupția și furtul din banii publici. Faptele sunt inacceptabile când sunt săvârșite de cei aleși. Da, toleranță zero față de fenomenul corupției prin interzicerea amnistiei și grațierii. În egală măsură este o garanție pentru asigurarea integrității în exercitarea funcțiilor publice.

Ceea ce se întâmplă în guvernarea pesedistă este fără precedent. Asalt la Justiție cu Ordonanțe de Urgență. Societatea a obosit să urmărească dacă cei interesați și-au mai dat o Ordonanță de Urgență. Întrucât Ordonanțele își produc de îndată efectele și pot fi atacate la CCR numai de către Avocatul poporului, este momentul ca cetățenii să decidă dacă și alte autorități constituționale au dreptul de a sesiza CCR”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis, declarații pe tema referendumului

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține joi, 4 aprilie a.c., ora 14:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni”, este anunțul făcut în cursul zilei de Administrația Prezidențială.

Reprezentanții partidelor parlamentare vor fi chemați de către Iohannis, săptămâna viitoare, la consultări pe tema referendumului. Președintele a anunțat, luni, că se va consulta cu parlamentarii pentru a face referendumul „mai eficient și mai puternic.” Reprezentanții societății civile au discutat deja cu șeful statului despre acest subiect.

Știre în curs de actualizare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI