Pensiile se vor îngheța în România?! Toți pensionarii trebuie să afle, anunțul categoric al ministrului

Pensiile se vor îngheța în România?! Toți pensionarii trebuie să afle, anunțul categoric al ministrului
Marius Budai a facut declaratii despre inghetarea pensiilor

Se ia în calcul înghețarea pensiilor în România? Marius Budăi a făcut declarații vizavi de acest subiect delicat, astfel că toți pensionarii trebuie să afle anunțul categoric al ministrului Muncii. Toate amănuntele despre pensii, în rândurile de mai jos.

Îngheață pensiile în România? Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial

Guvernul nu știe ce se va întâmpla cu pensiile românilor, respectiv dacă acestea vor mai crește în acest an. Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat, vineri seara, că atunci când se va lua o decizie legată de o nouă majorare a pensiilor, o va face publică.

„Nu îmi doresc sub nicio formă să dezamăgesc. Când vom avea ceva clar de anunțat, decizia luată, vom anunța. (…) Oamenii aceștia (pensionarii – n.r.), practic și-au cumpărat dreptul la pensie pe perioada cât au contribuit. Nu trebuie să-i legăm neapărat de sustenabilitate și de economie. Un stat care nu poate avea grijă de seniorii săi este un stat eșuat. Suntem într-o perioadă în care nu e deloc ușor. Valul de scumpiri se va opri atunci când se va opri la nivel mondial, nu e doar cazul României. Toate guvernele fac eforturi. Nu pot da o dată clară. Noi facem eforturi… Cea mai bună protecție socială e existența unui loc de muncă”, a declarat Marius Budăi, potrivit Realitatea Plus.

Ce înseamnă rezolvarea inechităților de la pensii

Pus să explice ce înseamnă rezolvarea inechităților la pensii, ministrul Muncii a spus că este vorba despre persoanele care au „aproximativ egal contribuție să nu mai aibă cuantumuri ale pensiilor diferite”.

„Din legea pensiilor ne dorim să păstrăm partea de rezolvare a inechităților și pe măsură ce planul de asistență cu Banca Mondială se va derula vom vedea:  Vâzând și făcând, așa cum se spune în popor. Nu pot să spun de pe acuma cum va ieși și ce asistență, ce date vor fi puse la dispoziție de BM. Noi discutăm aproape zilnic și cu conducerea BM, și cu specialiștii BM, și cu Comisia Europeană. Chiar astăzi, la ora 16.00, a început o întâlnire pe text între BM, Comisia Europană și Guvernul României, reprezentat de Ministerul Muncii. Suntem într-o strânsă legătură și e principiul popular Văzând și făcând”, a declarat Marius Budăi, potrivit realitatea.net.

Marius Budăi nu vrea să dea pensionarilor speranțe deșarte

De asemenea, ministrul a spus se întâmplă cu acel procent de 40% de creștere al pensiilor.

„Suntem acum după o majorare de la 1 ianuarie de 10%. Suntem în implementarea celui de-al doilea pachet social care este parte a pachetului Sprijin pentru România și discutăm în această perioadă și despre alte majorări. Asta vă rog să îmi permiteți să anunț când se va lua decizia pentru că nu aș vrea să dau nicio speranță pe care ulterior să nu o putem îndeplini”, a mai spus Marius Budăi.

Despre înghețarea pensiilor în România

Marius Budăi spune, în schimb, că nu se ia în calcul o posibilă înghețare a pensiilor.

„Nu concep așa ceva. S-a demonstrat în 2010 că măsurile de austeriate în perioade de criză nu aduc nimic bun. Din contră. Deci nu ne gândim la așa ceva”, a precizat Marius Budăi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI