Pensiile care pot fi majorate din februarie. Ireal ce decizie este așteptată pentru pensionari

Pensiile care pot fi majorate din februarie. Ireal ce decizie este așteptată pentru pensionari
Ce spune ministrul Justitiei

O categorie de pensionari ar putea beneficia de venituri majorate, conform unui proiect al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. El a propus majorarea pensiilor unei categorii de români cu aproximativ 4.000 de lei. Această categorie de pensionari români ar putea încasa în urma aprobării proiectului o sumă fabuloasă de bani lunar.

O categorie de pensionari primește vești bune

Conform unui proiect al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pensiile foștilor magistrați ar putea crește cu aproximativ 4.000 de lei, pe lângă cei 20.000 obținuți lunar, în medie, de fiecare magistrați. El a justificat creșterea cu 20% a pensiilor în raport cu valoarea sectorială de referință.

„Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechităţile din sistem”, a declarat Cătălin Predoiu.

Potrivit ordinului 6245/c privind stabilirea unor drepturi salariale dacă înainte salariul magistraţilor se calcula de la o Valoare Sectorială de Referinţă (VSR) de 465 de lei, de la 1 februarie 2022, el se va calcula pornind de la un VRS de 605 lei.

Salariile, dar şi pensiile magistraţilor vor creşte cu 20%, conform lui Claudiu Ionescu, consilier local în Primăria Hunedoara.  

Dezvăluirea, făcută de un consilier local din Primăria Hunedoara

„Am întrat in posesia ordinului prin care ministrul Predoiu recompensează magistraţii, aceştia urmând sa primească o mărire considerabila a salariului.

Daca până acum salariul lor se calcula de la o Valoare Sectoriala de Referinţă de 465 lei, începând cu 01.02.2022, magistraţii vor avea un VRS de 605 lei.

O creştere de 20%….   Adică de la 20.000 lei net… la 24.000 lei.   Si pensionarii magistraţi vor avea aceeaşi creştere, având o lege avantajoasa, recuperând cu vârf îndesat impozitarea cu 10%, aplicata din 1.01.2022.

Un ordin de ministru dat hoţeşte, la sfârşit de an, să nu afle …prostimea. Asta în timp ce la toate televiziunile, ni se spune ca nu sunt bani şi în timp ce tot Sistemul de Apărare e plătit cu un VRS de doar 197 lei, diferenţa fiind de 3 ori mai mare.  

Vă miraţi de ce noi nu avem nicio şansă in instanţă, când ne cerem drepturile, aceleaşi drepturi pe care magistraţii si le câştiga pe banda rulantă…tot în instanţă.  

Eu mă gândesc ca PNL-istul Predoiu s-a gândit că magistraţii nu au cu ce să-şi plătească gazul si curentul şi nu au bani de pâine. O adevărată revoluţie socială, în interesul celor năpăstuiţi de soartă.

Ruşine guvernanţilor şi ruşine magistraţilor…care se lasă cumpăraţi.”, a scris Claudiu Ionescu pe pagina de Facebook.