Pensiile care ar putea dispărea din România. Lovitură neașteptată pentru acești români, de la USR-PLUS

Pensiile care ar putea dispărea din România. Lovitură neașteptată pentru acești români, de la USR-PLUS
Pensii care dispar din România. Anunț USR-PLUS

Unii pensionari vor avea parte de un mare șoc. Ce pensii ar putea să dispară definitiv din România? Lovitura este neașteptată pentru cei din aceste categorii. USR-PLUS vine cu mai multe detalii!

Pensii care ar putea să dispară din România. Lovitură din partea USR-PLUS

Lovitura imensă pe care USR-PLUS le-o pregătește polițiștilor și militarilor i-a făcut pe mulți dintre români să fie contrariați. Conform unor surse care s-au destăinuit jurnaliștilor de la bugetul.ro, partidul menționat pregătește o lovitură uriașă.

Concret, partidul dirijat de Dan Barna și Dacian Cioloș vrea desființarea pensiilor de serviciu care se acordă în baza Legii nr. 223/2015 și are în vizor pensiile militare de stat.

Claudiu Năsui s-a plâns recent că formațiunea pe care o reprezintă nu are majoritate parlamentară și că doar cu procentul de 15% trebuie să-și mobilizeze partenerii de Coaliție – PNL și UDMR.

După toate acestea ar putea avea 51% și astfel pensiile speciale inclusiv cele ale polițiștilor și militarilor ar putea fi desființate. Pe de altă parte avem declarațiile Ralucăi Turcan de la finele lunii aprilie care spunea că „atunci când vorbim despre pensiile speciale, nu vorbim despre pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică”.

„Lucrul acesta ar fi o greșeală”

În decembrie 2019 Năsui o contrazicea pe Turcan după ce aceasta a spus că PNL-ul este de acord cu tăierea pensiilor speciale, dar mai puțin ale militarilor și magistraților. Ministrul USR-PLUS a mai mărturisit atunci cădoamna Turcan a declarat ieri că își dorește desființarea pensiilor speciale mai puțin pentru militari și magistrați unde nu ar face nicio modificare. Lucrul acesta ar fi o greșeală.

Dacă tot avem oportunitatea să schimbăm ceva, ar trebui să o facem în profunzime”. Acest scenariu vine la doar câteva luni mai târziu după ce Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalul Contractual oferea un comunicat în privința modificăilor care NU vor fi aduse în această direcție precum s-a spus.

„Prezent la Consiliul General SNPPC, pe anul 2021, care s-a desfășurat săptămâna trecută, la Constanța – a se vedea Comunicatul nostru de ieri, 14 iunie -, secretarul de stat în MAI, dl. Aurelian Paduraru, a răspuns, între altele, unei întrebări legitime a liderilor SNPPC, prezenți la Consiliu, întrebare care de altfel suscită mult interes în cadrul întregii familii ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, în special în rândurile celor aflați în pragul vârstei de pensionare. Acesta a precizat, foarte clar, în consens cu decalarația făcută, recent, de ministrul Apărării Naționale, că Guvernul nu are în plan modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”
Comunicat (Sursa snppc.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI