Când se vor majora pensiile cu adevărat. Raluca Turcan a făcut anunțul mult așteptat

Când se vor majora pensiile cu adevărat. Raluca Turcan a făcut anunțul mult așteptat
Raluca Turcan a făcut anunțul. Când se vor majora, de fapt, pensiile

Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură momentul în care pensiile se vor majora. Pentru a îndepărta orice fel de mister, Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a făcut anunțul pe care toată lumea își dorea să îl audă. Aceasta a vorbit, într-o vizită la Botoșani, despre majorarea pensiilor.

Raluca Turcan, anunț despre majorarea pensiilor. Ce se va întâmpla, de fapt, în următoarea perioadă

Raluca Turcan a explicat faptul că în anul 2022, pensiile vor crește cel puțin cu rata inflației. Ministrul Muncii a menționat că legislația actuală a permis creșterea pensiilor cu 14%, dar la finalul anului 2022 va exista o nouă lege. Aceasta a explicat că momentan, se va merge în continuare cu reglementările actuale până vor exista schimbări.

„Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei.”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Tucan: ‘Există mii de pensionari care câștigă în instanță împotriva statului român’

De asemenea, Raluca Turcan a discutat și despre faptul că mii de pensionari câștigă în instanță împotriva statului român. Ministrul Muncii a mai spus că există o obligație de schimbare a sistemului de pensii, anume de a-l face sustenabil și predictibil. De asemenea, toate dosarele de pensii ar putea să fie digitalizate în viitor.

„Există mii de pensionari care câştigă în instanţă împotriva statului român şi atunci avem obligaţia să creştem contributivitatea la sistemul de pensii aducând în calcul pensiilor cât mai multor oameni toţi indicatorii de contributivitate, să reducem inechităţile, să facem sustenabil şi predictibil acest sistem, nu la bunul plac al decidenţilor politici care, de obicei în ajun de campanii, mai majorează pensiile, şi în acelaşi timp să digitalizăm toate dosarele de pensii.”, a mai adăugat Ministrul Muncii.

Raluca Turcan, veste grea pentru femei. Ce li se pregătește

Nu este singurul anunț pe care l-a făcut Raluca Turcan în ultima perioadă cu privire la pensii. Ministrul Muncii a venit cu vești mai puțin bune pentru femei, susținând că doar în România și Polonia reprezentantele sexului frumos ies la pensie la o vârstă diferită față de bărbați, așa că există deja un plan de egalizare.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, menționând faptul că nu se urmărește în niciun caz depășirea vârstei de pensionare: „Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală.”, a declarat Raluca Turcan.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI