Pensii 2021. Categoria de români care își depune dosarele pe bandă rulantă. Cutremur în sistem

Pensii 2021. Categoria de români care își depune dosarele pe bandă rulantă. Cutremur în sistem
Pensii 2021. Ce categorie de romani depune dosare pe banda rulanta

Pensii 2021. Care este categoria de români care își depune dosarele de pensionare pe bandă rulantă. Este vorba despre oameni din Ministerul de Interne.

Pensii 2021. Categoria de români care își depune dosarele pe bandă rulantă

Prin urmare, Poliția Română fără de polițiști experimentați la ordinea zilei, întrucât mii de angajați din MAI au ieșit la pensie în ultimele luni, iar majoritatea lucra în operativ. De precizat este faptul că valul noi de pensionări din MAI este cauzat de teamă că Parlamentul o să modifice pensiile militare.

Iar în locul celor ieșiți la pensie, o să ajungă să lucreze polițiștii școliți precar, iar misiunile ratate, tot mai dese, ar putea să devină o obișnuință, este avertismentul celor din sistem. Totodată, specialiștii au mai anunțat că, pe termen lung, criza de personal din poliție o să ducă la creșterea criminalității.

De asemenea, datele oficiale ale ministerului de Interne mai indică că, la începutul anului, deficitul de personal era la 20%.

De altfel, anul trecut, aproximativ 8.000 de angajați s-au pensionat, devenind dublul numărului față de ieșirile din sistem în decursul a doi ani, respectiv perioada 2018-2019. Iar tendința se menține și în 2021, astfel că în primele trei luni, aproape 2.000 de angajați au plecat tot prin pensionare.

Legea dă voie ca un polițișt care are vârsta de 47 de ani să se pensioneze, dacă îndeplinește condițiile de vechime în profesie. Acum patru ani, ministrul de Interne de la acea vreme a gândit o strategie ca să aducă cât mai mulți oameni noi în sistem, și anume, școala pe repede înainte.

Există acum polițiști în teren care au făcut numai trei luni de școală. Acesta este și cazul a mii de agenți încadrați direct, în vremea în care ministerul avea mari probleme cu personalul. Din anul 2017 și până în prezent, școlile de agenți durează maximum 10 luni, respectiv 31 de săptămâni de teorie și doar 11 de practică.

Ce a declarat un fost comisar-șef al IPJ Cluj

Sorin Iovu Rus, fost comisar-șef al IPJ Cluj, a declarat:

”Pentru început scade oarecum eficiența pentru că ei primesc în cursul școlarizării cunoștințele minime”.

Tot el a mai spus:

”Un polițist cu experiență nu ar fi acționat niciodată în acest mod având în vedere că cetățeanul respectiv nu a comis niciun act de agresiune asupra acestora”.

Sorin Iovu Rus este și el unul dintre cei 40.000 de pensionați în ultimii ani din MAI.

”Ceea ce se întâmplă este incert. Oamenii beneficiază de niște drepturi legale pe care riscă să și le piardă. Dacă nu schimbau condițiile de pensionare poate și eu personal aș mai fi fost în activitate. Și e nevoie de acești oameni în sistem„, a mai spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI