Ce pensie colosală încasează Irina Alexe, secretarul de stat în Ministerul de Interne

Ce pensie colosală încasează Irina Alexe, secretarul de stat în Ministerul de Interne
Pensia pe care o incaseaza Irina Alexe

​Irina Alexe, Secretarul de stat în Ministerul de Interne a publicat vineri declarația sa de avere și de interese. Conform documentelor, aceasta primește o pensie de serviciu de peste 14 mii de lei, iar venitul ei anual din această sursă este de 170.832 lei.

Pensia colosală a Irinei Alexe, secretarul de stat în Ministerul de Interne

De menționat este că Irina Alexe, fostă polițistă, s-a pensionat în urmă cu cinci ani, la vârsta de 42 de ani, pensia acesteia fiind de 13.000 de lei în acea perioadă.

Conform Ministerului de interne, Irina Alexe a trimis documentele pe data de 25 martie. De altfel, ea s-a încadrat în termenul de 30 de zile prevăzuut de legea 176/2010, însă nu fusese încă publicată pe site, dar până la urmă datele au fost publicate vineri.

Mai mult, la pensia de serviciu o să se adauge și salariul de secretar de stat, respectiv 10.000 lei net, în condițiile în care legea în ce privește interzicerea cumulului pensiei cu salariul nu este încă în vigoare. Această lege a fost aprobată de Guvern, dar ea nu poate să fie aplicată până nu va trece de Parlament.

Amintim că Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea lui Dacian Cioloș. Irina Alexe este membru PLUS, dar a fost și propunerea USR-PLUS pentru funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne. Irina Alexe mai este considerată și apropiată de Vasile Blaga.

De altfel, USR-PLUS se laudă cu propunerea lor, susținând că Alexe este membru PLUS şi că are o ”experienţă îndelungată juridică şi administrativă”,  aceasta fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimul deceniu a făcut parte din conducerea ministerului.

A ajuns cel mai tânăr chestor din Poliția Română

În februarie 2016, Irina Alexe a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Când a fost numită, aceasta era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În luna septembrie a anului 2016, Irina Alexe s-a întors la Ministerul de Interne, însp pe funcție de secretar de stat.

În urmă cu trei ani, aceasta a ajuns în conducerea PLUS. Astfel, la numai 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, funcție ce echivealează cu general cu o stea. Doar că ascensiunea ei funcția asta a fost pusă sub semnul întrebării în situația în care era un grad profesional care se obține cu extrem de mare efort. Astfel că numirile ei pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga. Vezi AICI declarația de avere a Irinei Alexe pe anul 2021!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI