Pensii 2020. Omul cu cea mai mare pensie a dat lovitura în instanță! Va câștiga și mai mulți bani. Ia într-o lună cât alții în 5 ani

Pensii 2020. Omul cu cea mai mare pensie a dat lovitura în instanță! Va câștiga și mai mulți bani. Ia într-o lună cât alții în 5 ani
Pensii 2020. Klaus Iohannis a promulgat legea pentru milioane de români: cine va ieși mai devreme la pensie

În 2019, deputatul PSD Diana Tușa dezvăluia că, la 30 de ani de la Revoluție, un bărbat, fost comandant, are o pensie de 73.890 de lei și că fiul unui fost vicepreședinte al Bancorex a ajuns secretar de stat la Ministerul Finanțelor. „Restul e poveste”, a spus ea atunci. Povestea a rămas, ba chiar pentru a o contura s-au mai făcut câțiva pași.

Omul cu cea mai mare pensie a învins statul în instanță

Gheorghe Bălășoiu(73 de ani), fost comandant al penitenciarului Colibași, încasează 73.890 de lei brut/lună – 66.701 lei net/lună. Din 2005, de când s-a pensionat, acesta locuiește într-o vilă impozantă, într-un sat situat chiar la ieșirea din Pitești.

Tot atunci, când pensia se calcula în baza unui algoritm simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, iar el calcula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Cât a fost director la penitenciarul Colibași, preț de 7 ani, Bălășoiu a fost detașat, însă și-a păstrat și funcția de magistrat.

Așadar, în baza legilor în vigoare la acea dată, fostului procuror și comandant de penitenciar i s-a calculat pensia de serviciu potrivit veniturilor realizate pe ultimele 12 luni de activitate și i s-au adăugat sporurile permanente și nepermanente.

În prezent, pensiile de asigurări sociale sunt plătite din bugetul asigurărilor sociale de stat în baza legii 263/2010, iar pensiile speciale sunt plătite și din bugetul de stat, în baza legii nr. 303/2004.

Verdictul judecătorilor, favorabil pentru el

În martie 2019, Bălășoiu a introdus în acțiune la Tribunalul Argeș, intentând proces Casei Județene de Pensii Argeș, prin care solicita recalcularea pensiei. ”Asigurările sociale” apar ca materie a procesului, ceea ce înseamnă că Bălășoiu a contestat cuantumul lor, cerând judecătorilor o majorare implicită a pensiei sale. Blocat de pandemie, procesul a fost reluat la finalul lunii iunie, iar verdictul magistraților a fost favorabil pentru Bălășoiu.

„Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâta să aplice indicele de corecţie prev.de art. 170 din Legea nr. 263/2010 la punctajul mediu anual stabilit prin decizia nr. 273338/30.10.2018 în beneficiul reclamantului, precum şi la plata diferenţelor începând cu data de 25.11.2018. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 800 lei. Executorie provizoriu de drept.

Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Tribunalul Argeş. Pronunţată azi, 23.06.2020”, ceea ce înseamnă că bărbatul se va alege cu o pensie mărită, dar și cu plata unor diferențe cumulate din noiembrie 2018 până astăzi, aproximativ 20 de luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI