Cine sunt românii cu pensii speciale. Câștigă într-o lună cât alții într-o viață

Iată cine sunt românii cu cele mai mari pensii speciale

Pe data de 14 iulie, judecătorii CCR vor dezbate sesizările în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale. Cei care se bucură acum de venituri colosale ar putea fi impozitați cu 85%, dacă magistrații CCR nu vor găsi cumva impozitul respectiv ilegal.

Iată cine sunt românii cu cele mai mari pensii speciale

Românii cu cele mai speciale pensii se găsesc însă chiar la Curtea Constituțională a României. Așadar, cei care vor decide dacă vor fi sau nu impozitate pensiile speciale se bucură de cele mai mari astfel de pensii. Campionul pensiilor speciale din România este tot un judecător CCR.

Marian Enache, fostul consilier al lui Ion Iliescu, are cea mai mare pensie specială din România. Acesta a primit în anul 2018, de exemplu 38.800 lei pensie de magistrat, 9.150 de lei pensia de fost parlamentar, 2.340 de lei pensia de avocat, puțin sub 1.200 de lei indemnizația de revoluționar și 29.700 lei salariul de la CCR, adică peste 81.000 lei (16.734 euro), scrie Antena3.ro.

Iată cine sunt românii cu cele mai mari pensii speciale
Iată cine sunt românii cu cele mai mari pensii speciale

Chiar judecătorii CCR decid soarta pensiilor speciale

Mona Pivniceru se scaldă și ea în bani proveniți din pensie. Are un salariu de aproximativ 30.000 de lei, dar și o pensie specială de 38.400 de lei. Astfel ajunge să încaseze lunar peste 12.000 de euro lunar, mai mult de jumătate reprezentând pensia sa.

Președintele CCR, Valer Dorneanu adună și el mai multe pensii speciale, mai exact două, 32.200 lei pensia de magistrat și 7.400 lei cea de fost deputat, la care se adaugă salariul de aproximativ 30.000 de lei.

Daniel Morar, fost șef al DNA are și el pensie specială. La doar 53 de ani, acesta este și pensionar de lux, cu 35.000 de lei lunar, plus salariul de judecător la CCR de aproximativ 30.000 de lei.

Livia Stanciu, fost președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție are o pensie specială uriașă, de 45.400 de lei lunar, plus salariul de aproximativ 30.000 de lei de la CCR.

Varga Attila are o pensie ceva mai mică. Încasează lunar din pensia specială 10.000 de lei, la care se adaugă și salariul de jucător CCR, care ajunge la aproximativ 30.000 de lei.

Un alt pensionar special este Gheorghe Bălășoiu. Fost procuror și fost șef de penitenciar, cunoscut și ca omul cu cea mai mare pensie din Europa acesta încasează doar din pensie aproximativ 12.000 de euro. Chiar dacă are cea mai mare pensie din Europa, acesta a dat statul în judecată pentru recalcularea pensiei, deoarece consideră că merită mai mult.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI